Luco dei Marsi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Comune Luco dei Marsi
Negara Flag of Italia Italia
Region Abruzzo
Provinsi L'Aquila (AQ)
Walikutha Orante Venti
Area 4.461 km² (1,722 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°58′N, 13°28′E
Gentilic Luchesi
Kodhe Telepon 0863
Kodhe Pos 67056
Frazioni Petogna
Patron Madonna dell'Ospedale
 - Day last Sunday of August
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Luco dei Marsi in Italy
Website: [1]

Luco dei Marsi kuwi sawijining comune lan kutha ing Provinsi L'Aquila ing region Abruzzo negara Italia. Kutha iki minangka bagéan saka Marsica.

Kutha iki didegaké kira-kira déning Kaisar Romawi Claudius kanggo mènèhi papan kanggo para pekerja kanthi nggaringaké tlaga Lacus Fucinus (Tlaga Fucino). Jeneng iku asal saka jenengé alas sacedhaké kono yakuwi: Lucus Angitiae, ngarujuk marang tukang sihir saka sukubangsa Marsi. Jembar wewengkon 44,61 km2 lan cacahing pedunung 5.811 jiwa (data taun 2005). Kutha utawa komunitas kang wewatesan yakuwi: Avezzano, Canistro, Capistrello, Celano, Civita d'Antino, Civitella Roveto, lan Trasacco.

Jroning abad pertengahan tlatah mau duwèké d'Avalos banjur diduwèni déning kulawarga Colonna

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung




Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luco_dei_Marsi&oldid=813306"