Lord Carnarvon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
George Herbert

Lord Carnarvon, penyokong dana bagi Howard Carter
Lair 26 Juni 1866 (umur 147)
Highclere Castle
Pati Cithakan:Tanggal kematian dan umur
Kairo, Mesir
Kabangsan Inggris
Babagan ilmu mesir kuno
Misuwur amarga makam Tutankhamun

Géorgè édward Stanhopè Molynèux Hérbèrt, Earl ke-5 dari Carnarvon (lair ing Kastil Highclere, 26 Juni 1866 – tilar donya ing Kairo, 5 April 1923 kanthi umur56 taun) yaiku bangsawan Inggris sing mbiyayai ekskavasi kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja, Mesir.

Panguripan[sunting | sunting sumber]

Géorgè Hérbèrt lair ing Kastil Highclere, Hampshire ing 26 Juni 1866. sekolah ing Kolese Eton sedurunge kuliah ing Trinity College, Cambridge. Gelar Earl dari Carnarvon dioleh ing taun 1890. Ing 26 Juni 1895, Carnarvon nikah karo Almina Victoria Maria Alexandra Wombwell, putri teka pasangan Marie Boyer lan Frederick Charles Wombwell. Alfred de Rothschild teka keluarga bankir Rothschild disangka yaiku ayah kandung teka Lady Carnarvon amerga nunjuke dadi ahli waris.

Lord Carnarvon sugih banget lan dikenal dadi pemilik kuca pacuan lan penggemar otomotif ing era awal industri mobil. Ia uga sekaligus pengemudi sing ceroboh, lan nate ngalami kecelakaan lalu lintas serius ing taun 1901 sing nyebabke cacat.

Ing taun 1902, Lord Carnarvon Ngedekke peternakan Highclere Stud kanggo ternak kuda keturunan murni sing digunake kanggo pacuan. Ing 1905, ia didadeke organisator ing Pacuan Kuda Newbury sing waktu kui anyar dibangun. Semenjak kui uga, keluarga Lord Carnarvon turun temurun bergerak ing bidang kuda pacuan. Sejak 1969, ponakane sing nduweni jeneng Henry George Reginald Molyneux Herbert, Earl ke-7 dari Carnarvon dadi Manajer Pacuan kanggo Ratu Elizabeth II sekaligus kanca cedake.

Tertarik ing ilmu mesir kuno[sunting | sunting sumber]

Lord Carnarvon tertarik marang ilmu mesir kuno lan dadi sponsor ekskavasi kuburan raja-raja ing Thebes sing dijalanke Howard Carter. taun 1922, mereka mbukak kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja. Pira-pira taun seteruse, Lord Carnarvon mati ing Hotel Continental-Savoy, Kairo.[1] Matine dadi bahan spekulasi, termasuk kisah "Kutukan Tutankhamun" utawa Kutukan Firaun. yen mengkono,matine mungkin disebabke bakteremia akibat teka cokotan nyamuk sing terinfeksi bakteri erisipelas. Howard Carter bisa nahan urip ngasi enam welas taun seteruse.

Makam Carnarvon terletak di atas bukit di Beacon Hill, Burghclere, Hampshire[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Carnarvon Is Dead Of An Insect's Bite At Pharaoh's Tomb. Blood Poisoning and Ensuing Pneumonia Conquer Tut-ankh-Amen Discoverer in Egypt.", New York Times, 5 April 1923. diaksès tanggal 12 Agustus 2008. "The Earl of Carnarvon died peacefully at 2 o'clock this morning. He was conscious almost to the end." 
  2. ^ Makam Carnarvon

Pranala[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Henry Howard Herbert
Earl dari Carnarvon
1890–1923
Diganti déning:
Henry George Herbert
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lord_Carnarvon&oldid=835789"