Lomografi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lomografi yaiku salah sawijining fotografi analog kang gunakake kamera khusus kang diarani kamera Lomo. Tembung LOMO saka Leningradskoye Optiko-Mechanichesckoye Obyedinenie (Gabungan Mekanis Optik Leningrad). Jeneng kuwi saka pabrik lensa kang ana nang St. Petersburg, Rusia. Pabrik kuwi mroduksi lensa kanggo piranti kesehatan kayata lensa mikroskop, piranti senjata lan lensa kamera. Ing Austria, pabrik kuwi dadi inspirasi kanggo merek dagang produk-produk babagan fotografi. Merek dagang kuwi jenenge Lomographische AG. Kamera lomografi isih gunakake film gulung sahingga diarani fotografi analog. Wong-wong kang seneng lan jukut foto nganggo kamera lomo diarani lomografer.

Jenising Kamera Lomografi[sunting | sunting sumber]

  • Lomographic ActionSampler
  • Lomographic Colorsplash Camera
  • Lomographic Fisheye Camera
  • Lomographic Frogeye Underwater
  • Lomographic Oktomat
  • Lomographic Pop 9
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lomografi&oldid=786081"