Lollipop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Permen lolipop

Lolipop inggih menika kembang gula gula paling favorit ingkang sampun wonten kawit jaman rumiyin. Asal-usulipun kembang gula lollipop diduga saking cara manungsa purba kangge ngempalaken madu kanthi ngginakaken tongkat. Piyambakipun lajeng ngonsumsi madu ingkang sampun dipunkempalaken langsung saking tongkat kasebut. Cikal bakal kembang gula lollipop ingkang langkung modern kinten-kinten dipuntemuaken ing masa kabudayan Arab, Cina, dan Mesir Kuno. Wonten wekdal menika, masyarakat ndamel kembang gula kanthi cara nyampur woh-wohan utawi kacang-kacangan kanthi madu lajeng dipuncoblos kanthi pang supaya gampang dipunnikmati.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lollipop&oldid=835066"