Linkin Park

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Linkin Park

Linkin Park inggih punika grup musik saking Amerika Serikat ingkang misuwur amargi tembang Crawling ing album setunggal punika, Hybrid Theory. Album punika sukses ing donya.[1]

Sajarah Linkin Park[sunting | sunting sumber]

Linkin Park dipunwentuk dening Mike Shinoda lan Brad Delson (gitaris Linkin Park). Dipunwiwiti saking wentuk band kanthi asma Xero. Brad ugi main ing band Relative Degree, ingkang salah satunggalipun personil inggih punika Rob Bourdon (drummer Linkin Park). Selajengipun punika Rob gabung kaliyan Xero.Sapanunggalipun punika Dave Phoenix Farrell (bassis Linkin Park) inggih punika kanca saking Brad gabung kaliyan Linkin Park. Mike mundhut jurusan ilustrasi ing Universitas Seni Pasadena.Salajengipun punika Joe Hahn (turntablis Linkin Park), Dave Farrell lan Joe Hahn gabung kaliyan Xero. Ananging asma Xero sampun diagem grup sapanunggalipun. Amargi punika asma dipungantos dados Hybrid Theory|Hybrid Theory. Ananging asma band kapeksa dipungantos malih, amargi asma punika mèmper kaliyan asma grup musik Hybrid saking Wales. Asma grup dipun gantos malih kaliyan Linkin Park.

Linkin Park Underground[sunting | sunting sumber]

Linkin Park Underground inggih punika sebatan kagem fans Linkin Park ingkang dipunwentuk ing taun 2001 dening Linkin Park lan Jessica Sklar. Ingkang gabung kaliyan grup punika saged kagem merchandise kusus, tuladha kaus, asbak, buku, ringtone ekslusif, tembang ekslusif, video eksklusif, lan album LPU. Ngantos samangke album LP Underground v9.0 inggih punika album saking tembang-tembang demo ingkang nate dipunrilis dening Linkin Park.

Personil Linkin Park[sunting | sunting sumber]

  1. Chester Bennington – vokal
  2. Rob Bourdon – drum
  3. Brad Delson – gitar
  4. Dave "Phoenix" Farrell – bass
  5. Joseph Hahn – turntable, sampling
  6. Mike Shinoda – backing vocal, sampling, rap, keyboard, gitar

Album saking Linkin Park[sunting | sunting sumber]

  1. Hybrid Theory – 24 Oktober 2000
  2. Meteora – 25 Maret 2003
  3. Minutes to Midnight – 15 Mei 2007
  4. Songs From The Underground EP – 27 November 2008
  5. A Thousand Suns – 14 September 2010

Album Linkin Park Underground[sunting | sunting sumber]

  1. LP Underground V1.0 (Hybrid Theory EP Re-release) (2001)
  2. LP Underground V2.0 (2002)
  3. LP Underground V3.0 (2003)
  4. LP Underground 4.0 (2004)
  5. LP Underground 5.0 (2005)
  6. LP Underground 6 (2006)
  7. LP Underground 7 (2007)
  8. MMM...COOKIES: Sweet Hamster Like Jewels from America! (LP Underground v8.0) (2008)
  9. LP Underground 9: Demos (2009)
  10. A Decade Underground (2010)
  11. LP Underground X: Demos (2010)[2]
  12. LP Underground Eleven (2011)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 10 September 2011)
  2. ^ (id)parkticket.webs.com(dipuntingali tanggal 10 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Linkin_Park&oldid=832805"