Lim Goh Tong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lim Goh Tong
Lair 1918
County Anxi, Fujian, Cina
Tilar donya 23 Oktober 2007 (umur 89)
Subang Jaya, Selangor, Malaysia
Pagawéyan Pendiri Genting Highlands, Genting Group, dan Star Cruises
Garwa Lee Kim Hua
Anak 6

Lim Goh Tong ((Tionghoa))yaiku salah sawijining pengusaha lan pendiri kawasan wisata Genting Highlands, Malaysia.[1] Lim Goh Tong minangka anak kaping 5 saka 7. [1]Bapake yaiku Lim Shi Quan (sawijining pedagang bibit ing Cina) lan Goh Ban.[1] Dheweke duwe siji kang mas, 3 mbak, siji adi lanang, lan siji adi wadon. [2] Bapake tinggal donya nalika Lim Goh Tong umur 16 tahun mula dheweke kepeksamatu saka sekolah lan nggenteni bapake.[1] Kanthi dukungan saka ibune, lan sedulure, dheweke mulai nyambut gawe ana ing Malaysia lan nyambut gawe minangka tukang kayu, banjur dheweke dodolan piranti lan mesin lowak, nganti dheweke bisa etu bathi kanggo usaha pertambangan lan perkebunan cilik.[1] Nalika masa penjajahan jepang, dheweke mulai usaha perdagangan piranti lan mesin lowak.[2] Nalika penjajahan Jepang rampung, Lim Goh Tong entuk akeh bathi saka dagang piranti abot kang wektu kuwi dibutuake dining akeh wong kanggo usaha pertambangan lan perkebunan karet.[2] Kanthi ora sengaja, dheweke melu industri penambangan wesi amaega anane perusahaan penambangan kang ora bayar 2 buldozer kang dituku saka Lim Gong Tong mula perusahaan mau mbayar kanthi ajakan kerjasama. [2]Kanthi bantuan Lim Goh Tong, perusahaaan mau bisa ngrembaka lan bisa ngrembakake usahane ing pertambangan timah. [2]Lim Goh Tong banjur ngedegake perusahaan ing bidhang konstruksi kang duwehi jeneng Kien Huat Private Limited.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (Inggris)Asiatic Development Berhad (2007). "TAN SRI (Dr.) LIM GOH TONG". Annual Report 2007: 1-2. http://www.gentingplantations.com/report/ar07/pdf/asiatic07_tribute.pdf.
  2. ^ a b c d e f (en)G2E Asia (2009). Biography of Mr. Tan Sri Lim Goh Tong. http://www.g2easia.com/en/conference_info/Visionary%20award_lim%20goh%20tong%20bio.html.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lim_Goh_Tong&oldid=830893"