Li Bingbing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Li Bingbing
Li Bingbing Cannes 2011.jpg
Li Bingbing at the 2011 Cannes Film Festival
Jeneng Cina 李冰冰
Pinyin Lǐ Bīngbīng (Mandarin)
Asal China
Pakaryan Actress, singer
Taun aktif 1994–present
Situs resmi www.libingbing.net

Li Bingbing 李冰冰=Lǐ Bīngbīng 27 Februari 1973 (umur 41) dheweké kuwi aktris lan penyanyi saka Cina.[1] Dheweké ayu lan anduweni anduweni budhi pakerti kang apik.[2] Li Bingbing dipercaya uga dadi duta besar UNEP (United Nations Environment Programme), Duta Besar WWF Earth Hour, lan duta besar kebudayaan Korea di Cina.[2]

Ning awalé Li ora anduweni kepenginan dadi aktris, dheweké anduweni cita-cita dadi guru.[2] Ananging nalika dheweké lulus, dheweké remen karo akting. [2] Nuli dheweké diejak dening kancané supaya mlebu Shanghai Drama Institute ning taun 1993.[2] Filmé kang pisanan dirilis nalika taun 1991 yakuwi SEVENTEEN YEARS, film kasebut angawe dheweké olih gelar aktris paling apik ning festival Film Singapura. [2] Ning taun 2001, Li mbintangi serial TV YOUNG JUSTICE BAO. [2] Ning taun 2001 dheweké olih predikat dadi salah sijining aktor utawa aktor paling apik saka 10 aktor ning Cina.[2]

Ning taun 2004, Li mbintangi film komedi romantic kangjudulé WAITING ALONE kang nyabet telung nominasi Chinese Academy Award. [2] Ning taun kang padha dheweké uga kapilih dadi The Most Popular Actress ning Beijing College Film Festival kaping 12. [2] ning taun 2005 dheweké meluni nominasi dadi aktris pendukung paling apik ning ajang Golden Rooster Awards.[2] ning taun 2008, dheweké uga tau meranaké peran bebarengan karo karo aktor kondhang Jet Li lan Jackie Chan ning film kang judulé THE FORBIDDEN KINGDOM, meranaké Ni-chang. [2] Dheweké kapilih dadi Best Leading Actress Award ning ajang Golden Horse Film Awards kaping 46 amarga perané ning film kangjudulé THE MESSAGE.[2]

Filmé kang paling anyar yakuwi DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME lan SNOW FLOWER AND THE SECRET FAN. [2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Film kang tau dibintangi dening Li Bingbing[2]:

  • Spirit of Cops 1994
  • Qiaoqian Zhixi 1994
  • Red Rose, White Rose 1994
  • Junsao 1995
  • Seventeen Years 1998
  • Lüse Rouqing 1999
  • Purple Butterfly 2002
  • Cat and Mouse 2003
  • Love for All Seasons 2003
  • Silver Hawk 2003
  • Waiting Alone 2004
  • A World Without Thieves 2004
  • Fight for Love 2004
  • Wait 'Til You're Older 2005
  • Dragon Squad 2005
  • The Knot 2005
  • Linger 2006
  • The Forbidden Kingdom 2008
  • The Message 2009
  • Triple Tap 2010
  • Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame 2010
  • Snow Flower and the Secret Fan 2011
  • 1911 (2011)

TV[sunting | sunting sumber]

serial TV kang tau dibintangi dening Li Bing-Bing[2]:

  • Yilu Denghou 1994
  • No Regrets 1995
  • Zhanguo Chuanqi 1996
  • Shang Yang Chuanqi 1997
  • Fengsheng Shuiqi 1997
  • Da Fating 1998
  • The Female Official 1998
  • Qinmi Airen 1998
  • Palace of Desire 1998
  • Qingchun Chudong 2000
  • Young Justice Bao 2000
  • Smart Kid 2000
  • The Nation Under The Foot 2000
  • Yiben Wuhui 2000
  • Taiji Prodigy 2001
  • Sky Lover 2001
  • Ye Yatou 2001
  • Zheshan Tanhua 2001
  • The Blue Lotus 2002
  • Romancing Hong Kong 2003
  • Xianggang Ziyou 2003
  • Changjian Xiangsi 2004
  • City of Sky 2004
  • The Sea's Promise 2004
  • Strange Tales of Liao Zhai 2004
  • Eight Heroes 2005
  • Huiniang Wanxin 2005
  • Zaisheng Yuan 2006

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[berita Li Bing-bing dipununduh tanggal 13 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)biografi Li Bing-bing dipununduh tanggal 13 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Li_Bingbing&oldid=831862"