Lhotse

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lhotse[sunting | sunting sumber]

Gunung Lhotse

Lhotse (Nepal : ल्होत्से) inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang wonten ing Népal kaliyan Republik Rakyat China. [1] Gunung punika panjang sisih wétan-kilènipun manggèn wonten ing puncak sisih kidul Gunung Èverst kaliyan puncak-puncak saking kalih gunung punika dipungayutaken kaliyan Kolonel sisih lèr. Punggung bukit vèrtikal ingkang boten naté mandhap wonten ing sangandhapipun 8000 meter. [2].

Lokasi Gunung Lhotse[sunting | sunting sumber]

Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih lèripun negara punika. Gunung punika gadhah dhuwur kinten-kinten 8.516 m (27.940 kaki) kaliyan minangka gunung ingkang paling ageng nomér sekawan wonten ing donya punika. Puncak gunung punika minangka salah satunggaling puncak ingkang wonten gayutanipun kaliyan Gunung Everest. Tiyang ingkang naté minggah wonten ing gunung kasebat inggih punika Fritz Luschinger kaliyan Ernst Reiss, wonten ing tanggal 18 Mei 1956.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)
  2. ^ (id)[2](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lhotse&oldid=862004"