Leymah Gbowee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leymah Gbowee, wicara nalika konferènsi pèrs ing Eastern Mennonite University ing Harrisonburg, VA (AS) tanggal 14 Oktober 2011.

Leymah Roberta Gbowee (lair 1972) iku aktivis perdamaian Afrika, sing duwé peran jroning pagerakan perdamaian sing ngakiri Perang Sadulur Liberia Kaloro taun 2003, saéngga kapilihé Ellen Johnson Sirleaf ing Liberia, negara Afrika pisanan sing duwé présidhèn wanita.[1] Leymah bebarengan karo Ellen Johnson Sirleaf lan Tawakkul Karman dianugerahi Bebungah Nobel Perdamaian "kanggo perjuangané tanpa kakerasan kanggo kaamanan wanita lan kanggo hak-hak wanita kanggo partisipasi penuh jroning karyané mbangun perdamaian".[2]

Karya[sunting | sunting sumber]

  • Mighty Be Our Powers: How Sisterhood, Prayer, and Sex Changed a Nation at War, Beast Books (13 September 2011), ISBN 978-0984295159

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leymah_Gbowee&oldid=833231"