Levan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Levan
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [9013-95-0]
PubChem 440946
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Levan (sadurunge sinebut flein) yaiku salah siji jinis fruktan (polimer fruktosa) kang ngandhut unit fruktosa kang utamane diubungake dening ikatan α-2,6 glikosida (karbon 2 ing salah siji fruktosa disambungake karo karbon 6 ing fruktosa sadurunge).[1] Saben levan ngandhut glukosa ing pucuk wiwitan rantene.[1] Pirang-pirang levan duweni cabang, kerep nganggo mung saunit fruktosa saben cabange.[1] Cacah unit fruktosa ing levan kra-kira anatarane pirang-pirang nganti akeh tekan 260 ana suket Phleum pratense dan sampai 314 pada rumput Dactylis glomerata.[2] Levan akeh ditemokake ing tanduran monokotil akeh-akehe kerep ditemokake ing godhong lan watang sesukatan mangsa rendheng.[2] Levan lan kaya Inulin (sajinis fruktan saliyane levan) bisa diasilake uga dening bakteri aerob kaya Pseudomonas syringae saka sukrosa lan rafinosa[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:65-66. ISBN 979-8591-27-5
  2. ^ a b (en)Gupta AK, Kaur N (Editor). 2000. Carbohydrate Reserves in Plants: Synthesis and Regulation. Amsterdam:Elsevier Science. Hal:223
  3. ^ (en)Ullrich M. 2009. Bacterial Polysaccharides: Current Innovations and Future Trends. Norfolk: Caister Academic Press Hal:213-214. ISBN 978-1-904455-45-5

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Levan&oldid=833095"