Leo Ku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leo Ku
Jeneng Cina 古巨基 (Tradhisional)
Pinyin Gǔ Jùjī (Mandarin)
Jyutping Gu2 Geoi6-gei1 (Kanton)
Leluhur Gaozhou, Maoming, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Jeneng liya Ge Jai
Pakaryan Singer, record producer,Mv Director,Host,Cartoonist,Designer
Genre Cantopop, Mandopop
Instrumen Guitar
Label(s) Music Plus (EEG)
(2009–present)
Gold Typhoon (EMI)
(2003–2009)

EEI (Warner Music)
(1998–2001)
Music Impact (Sony BMG)
(1994–1998)

Taun aktif 1994—present (singer)
1991—present (actor)
Kanca Lorraine Chan (1994-present)
Situs resmi Leo Ku

Leo Ku utawi ingkang gadhahi asma Leo Ku Kui-Kei inggih punika salah satunggalipun penyanyi saking Hong Kong ingkang gadhahi aliran Cantopop lan Madopop ingkang dados aktor. Piyambakipun inggih punika presenter acara entertainment ing TVB lan presenter musik Jade Solid Gold ing taun 1992 saderengipun album setunggalipun dipunrilis ing taun 1994. Wiwit punika piyambakipun dados penyanyi aliran Cantopop. Piyambakipun inggih punika penyanyi setunggal ingkang gadhahi penghargaan emas saking radio/TV Hong Kong. Leo Ku nate gadhahi karir ing label rekaman Gold Typhoon lan selajengipun punika gabung kaliyan Emperor Entertainment Group ing taun 2009. Tembang ingkang paling misuwur inggih punika SEE YOU NEXT TIME, LOVE COMING HOME, NEVER TOO LATE, SHOWER, THE GENIUS AND THE IDIOT, MONICA, LOVE AND HONESTY, SORROW HITS MAN, lan NOBITA.

Album saking Leo Koo[sunting | sunting sumber]

  1. 1994 EXPLANATION OF LOVE
  2. 1995 SMILE. TALK. THINK.
  3. 1997 THE CLOCK THAT FORGETS TIME
  4. 1998 FLYING LOVE AND DREAMS BE MY VALENTINE
  5. 1999 LEO KU
  6. 1999 THE WEATHER CHANGES
  7. 2000 TREASURE HUNTING
  8. 2001 NEW PATTERN
  9. 2003 GAMES
  10. 2004 NOBITA
  11. 2005 STAR TRACK
  12. 2008 FINAL FANTASY
  13. 2006 HUMAN
  14. 2007 MOMENTS
  15. 2008 STILL THE MASTER OF LOVE SONGS
  16. 2008 GUITAR FEVER
  17. 2009 STRINGS FEVER
  18. 2009 YOU TALKIN' TO ME?
  19. 2010 THE AGE

Karya saking Leo Ku[sunting | sunting sumber]

  1. April 2003 COMIC SON KUBI
  2. Agustus 2003 THE STORY OF KUBI COMICS VOL.1, THE STORY OF KUBI COMICS VOL.1 EDISI TERBATAS
  3. Agustus 2004 THE STORY OF KUBI COMICS VOL.2, A SERIES OF KUBI STUFF
  4. Juli 2008 KUBI CHILDREN SERIES1-KUBI'S CUP, A SERIES OF KUBI STUFF
  5. November 2008 KUBI ILLUMIATIONS ON THE WALL OF BUILDINGS FOR CHRISTMAS AND NEW YEARdan OWN LABEL FOR CLOTHES HOTDOG

Penghargaan Leo Ku[sunting | sunting sumber]

  1. 1995 Ultimate New Male Artist Awards Leo Ku
  2. 1996 Ultimate Top 10 Songs
  3. 1998 Ultimate Male Artist
  4. 1999 Ultimate Top 10 Songs-Have You For One Day
  5. 2000 Ultimate Top 10 Songs-Holiday in Rome
  6. 2004 Ultimate Top 10 Songs-Killing Move
  7. 2004 Ultimate My Favorite Song- Killing Move
  8. 2005 Ultimate Top 10 Songs-Nobita
  9. 2005 Ultimate Male Artist
  10. 2005 Ultimate My Favorite Male Artist
  11. 2005 Ultimate My Favorite Song-Love and Honesty
  12. 2006 Ultimate Top 10 Songs-The Genius and the Idiot
  13. 2006 Ultimate Male Artist
  14. 2007 Ultimate Song Award-Never Too Late
  15. 2007 Ultimate My Favorite Song-Never Too Late
  16. 2007 Ultimate Album Human
  17. 2007 Ultimate Male Artist
  18. 2007 Ultimate 4 Channels Album Award-Human
  19. 2008 Ultimate Top 10 Songs-Love Coming Home
  20. 2008 Ultimate Male Artist
  21. 2009 Ultimate Top 10 Songs-See You Next Time
  22. 2009 Ultimate Male Artist.[1]

Piyambakipun ingkang ghadhahi film Putri Huan Zhu punika nate gadhahi agansi Gold Label Entertainment. Sapanunggalipun punika Koo Kui Ke kasebat sampun dipunkontrak kanthi arta ingkang paling ageng kagem main ing film ingkang gadhahi tema drama romantis punika. Film punika gadhahi irah-irahan Love SMS badhe dipunrilis.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 12 September 2011)
  2. ^ (id)www.indosiar.com(dipuntingali tanggal 12 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leo_Ku&oldid=832736"