Lenka Kripac

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Lenka
Jeneng Lenka Kripac
Alias Lenka
Lair 19 Maret 1978 (umur 36)
New South Wales, Australia
Asal Sydney, Australia
Génré Pop, indie rock
Pegawéyan Singer, songwriter, actress
Instrumèn Piano, trumpet
Taun aktif 2008-present
Label Sony Music, Epic Records
Magepokan karo Decoder Ring
Situs wèb www.lenkamusic.com

Lenka Kripac iku warga Australia sing panggawéané nembang lan tukang gawé lagu. Salah siji laguné sing kondhang yaiku "Trouble is A Friend". Sakdurungé dadi penyanyi, Lenka iku artis sing kerep nggawakaké acara ing TV.

Masa Cilikan[sunting | sunting sumber]

Lenka Kripac miyos ing New South Wales, Australia ing 19 Maret 1978. Ramané yaiku pemain Jazz saka Czechoslovakia sing pindah ing Australia lan Ibuné mulang musik ing sekolah. Rikala Lenka umur 7 tahun, kaluargané pindhah menyang Sydney. Lenka dadi artis kondhang, kerep nggawakaké acara ing TV lan mbintangi sèrial TV lan film.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album [1][sunting | sunting sumber]

  • Lenka, (23 Sep 2008)
  • Trouble Is A Friend
  • The Show, (24 Apr 2009)
  • Rhapsody Originals
  • The Woodstock Sessions
  • Gravity Rides Everything, (12 Aug 2008)
  • Don't Let Me Fall, (2 Sep 2008 )
  • All My Bells Are Ringing, (24 Nov 2008 )
  • We Will Not Grow Old

Lagu Paling Kondhang[2][sunting | sunting sumber]

  1. The Show
  2. Trouble Is A Friend
  3. Don't Let Me Fall
  4. Bring Me Down
  5. Knock Knock
  6. Anything I'm Not
  7. Live Like You're Dying
  8. Skipalong
  9. Dangerous And Sweet
  10. We Will Not Grow Old
  11. Like A Song
  12. All My Bells Are Ringing
  13. Force Of Nature
  14. Jump In The Pool
  15. Gravity Rides Everything

Lagu[sunting | sunting sumber]

Taun Lagu Charts Album
UK EUR POL GER AUT SUI BEL (Vl) NOR CZE JAP RUS
2009 "The Show" 22[3] 48 1 23 13[4] 21[5] 54 35 24 302 Lenka
"Trouble Is a Friend" 15 65[6] 10[7] 158[8]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Hiburan lan Serial TV[sunting | sunting sumber]

  • The Alice (Sally Fleming) [2005]
  • Head Start (Lucy Swan) [2001]
  • Above the Law (Dee Ann Williams) [2000]
  • Murder Call (Lily Aureli) [2000]
  • Wildside (Jasmine Yakabovich) [1998]
  • Medivac (Nikki Kershaw) [1997]
  • G.P. (Vesna Kapek) [1996]
  • Spellbinder (Josie) [1995]
  • Home and Away (Frankie Brooks) [1994]

Film[9][sunting | sunting sumber]

  • Lost Things (2004)
  • The Dish (2001)

Penghargan[sunting | sunting sumber]

  • Best Original Song Composed for a Feature Film, Telemovie, TV Series or Mini-Series Screen Music Awards, Australia taun 2005 (Menang/Nominasi: Menang)[10]
  • Feature Film Score of the Year Screen Music Awards, Australia taun 2005 (Menang/Nominasi: Menang)[10]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenka_Kripac&oldid=868371"