Lenga gas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lenga gas (basa Indonésia: minyak tanah, basa Inggris: kerosene utawa paraffin) iku cuwèran hidrokarbon sing tanpa werna lan gampang kobong. Dat iki diasilaké kanthi cara distilasi fraksional saka petroleum ing suhu 150 °C lan 275 °C (ranté karbon saka C12 nganti C15). Jaman dhisik dat iki kerep dianggo muinangka bahan bakar lampu lenga nanging saiki utamané dianggo bahan bakar mesin jet (luwih teknikal Avtur, Jet-A, Jet-B, JP-4 utawa JP-8). Sawijining wangun saka lenga gas dikenal minangka RP-1 dibakar nganggo oksigen cair minangka bahan bakar rokèt. Jeneng kerosene diudhunaké saka tembung basa Yunani keros (κερωσ, malam).

Kagunan liya[sunting | sunting sumber]

Ing Indonesia, lenga gas dipigunakaké kanggo ngusir koloni serangga sosial, kaya semut, utawa ngusir kecoa. Saliyané iku, sawetara pembasmi serangga uga migunakaké lenga gas minangka komponèné.

Jeneng umum[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenga_gas&oldid=867598"