Lempeni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ardisia elliptica
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
ordo: Ericales
kulawarga: Myrsinaceae
Genus: Ardisia
Species: A. elliptica
Jeneng binomial
Ardisia elliptica
Thunb.

Lempeni, rempeni utawa Ardisia elliptica kalebu tanduran kang tansah ijo. Tanduran ikiumebar ing India, Sri Lanka, Indocina, Malaysia, Indonesia lan Papua Nugini.

Tanduran iki bisa nduweni dhuwur nganti 5 meter, urip ana lemah kang teles lan ayom, nduweni woh ndhompol werna ijo semu abu-abu nalika mentah lan abang-ungu tuwa nalika wis tuwa.

Tanduran iki wiwit awoh nalika umur 2-4 taun.

Pigunan[sunting | sunting sumber]

Woh lempeni kang isih mentah biasa digunakake dadi mimis bedhil-bedhilan kanggone bocah karang padesan. Godhonge bisa kanggo jamu tamba lara kanker.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lempeni&oldid=834183"