Legitimasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Legitimasi, dalam èlmu politik, maknané, sepira jeroné masyarakat gelem nampa lan ngakoni kawenangan, kaputusan utawa kawicaksanan sawijining pemimpin. Jroning kontèks legitimasi, hubungan antara pemimpin lan masyarakat kang dipimpin luwih ditentokaké déning kaputusan masyarakat kanggo nampa apa nulak kawicaksanan kang dipilih déning sang pemimpin.

Legitimasi bisa digayuh kanthi werna-werna cara, kang bisa diklompokaké dadi telung kategori yakuwi sacara simbolis, prosedural utawa material [1], déné Max Weber mènèhi watesan telung sumber kanggo nggayuh legitimasi yakuwi cara tradisional, karisma lan legal/rasional.

Saka cara lan sumber mau lair sawetara tipe legitimasi yaiku: legitimasi tradisional, legitimasi ideologi, legitimasi kualitas pribadi, legitimasi prosedural lan legitimasi instrumental.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Legitimasi&oldid=819947"