Lee Min Ho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lee Min Ho
Lair 22 Juni 1987 (umur 27)
Seoul, South Korea
Kabangsan Koréa
Pendhidhikan B.A. Film & Arts
Alma mater Konkuk University
Pakaryan Aktor, Modèl
Taun aktif 2006 - saiki
Karya-karya wigati Gu Jun Pyo in Boys Over Flowers, Lee Yun Seong in City Hunter
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Jeneng Koréa
Hangeul 이민호
Hanja 李敏鎬
Alih Aksara sing disampurnakaké I Min Ho
Website
leeminho.kr

Lee Min Ho (Hangul: 이민호)(lair ing Seoul, Korea Selatan, 22 Juni 1987; umur 27 taun) kuwi aktor saka Koréa Kidul.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Lee miwiti kariré taun 2006 nalika dheweké dadi aktor film lan TV. Lee akèh maragakaké paraga ing TV show, drama cekak, lan peran-peran cilikan ing film-film Korea.[1]

Lee dadi misuwur jalaran maragakaké tokoh Gu Jun Pyo, kang dadi pemimpin ing gèng F4 ing film Korea adaptasi manga populer Hana Yori Dango, BOYS OVER FLOWERS, ning taun 2009.[1]

Amarga meranaké Gu Jun Pyo, dhèwèké dikategorèkaké dadi salah sijining aktor kang paling larang bayarané ing Koréa.[1] Ing donya aktor, Kabar ora kepénak tau kedadèn maring dheweké. [1] Nalika ngalami kacilakan mobil ing taun 2006, kang nyebabaké dheweké kudu nganggo lèmpèngan wesi kang didokok ing sikilé kanggo nopang boboté dhewe.[1] Ananging, saiki dhèwèké wis bebas saka lempengan wesi kasebut lan dinyatakaké bener-bener mari saka lelarané.[1]

Nalika tanggal 13 Juni taun 2011, Aktor populer saka Koréa Lee Min Ho ngalami kacilakan mobil wektu lagi syuting ing serial drama SBS kang dibintanginé, CITY HUNTER.[2] Kedadéan kacilakan kuwi watara jam 3:30 sore kuwi ngakibataké mobil kang ditumpaki déning dhèwèké rusak parah, kadad;ean kasebut ana ing lokasi syuting CITY HUNTER ing cedhak tlaga Ilsan.[2]

Karya[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Lee Min Ho[1] :

  • Personal Taste dadi Jeon Jin Ho (MBC, 2010)
  • Boys Before Flowers dadi goo Jun Pyo (KBS2, 2009)
  • But I Don’t Know too dadi Min Wuk Gi (MBC, 2008)
  • I’m Sam dadi Heo Mo Se (KBS2, 2007)
  • Mackerel Run dadi Cha Gong Chan (SBS, 2007)
  • Secret Campus dadi Park Du Hyun (EBS, 2006)
  • Love Hymn (MBC, 2005)
  • Our School E.T (2008)
  • Public Enemy Returns (2008)

Pahargyan[sunting | sunting sumber]

Pahargyan kang tau ditampa dening Lee Min Ho[1]:

  • The 45th Baeksang Arts Awards: Best New Actor --> Boys Before Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best New Comer --> Boys Over Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best Couple bebarengan karo Koo Hye Sun--> Boys Over Flowers (2009)

Iklan[sunting | sunting sumber]

Iklan-iklan kang tau dibintangi déning Lee Min Ho[1]:

  • Trugen
  • LG Teenring (with Kim Bum and Koo Hye Sun)
  • Market 0
  • Samsung Anycall Haptic (with Kim Hyun Joong, Kim Joon and Son Dam Bi)
  • Cadillac CTS
  • Dunkin Donuts
  • Levi's Signature
  • Pepsi NEX
  • Etude House (with Park Shin Hye)
  • Samsung Anycall Magic Hole (with Kim Hyun Joong and UEE)
  • Cass Beer (with Sandara Park and Jessica Gomez)
  • Bang Bang (with Han Ji Hye)
  • Binggrae Banana Milk
  • Lotte Pie
  • Coffee Cantata
  • Jangin

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Biografi Lee Min Hodipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)Lee Min Ho Alami Kecelakaan Mobil dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Min_Ho&oldid=832019"