Lee Hyori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lee Hyori
Lair Lee Hyori
Pakaryan Singer, actress, dancer, model, designer
Taun aktif 1998–2002 (with Fin.K.L)2003–present (solo)
Lee Hyori
Hangeul 이효리
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké I Hyo-ri
McCune–Reischauer Yi Hyori

Lee Hyori (이효리) lair ning tanggal 10 Mei 1979 (umur 34) yaiku artis lan penyanyi musik R&B lan musik Hip hop Korea. Dheweké kondhang ing Korea amarga ayuné lan panampilané. [1] Hyori kuwi anak paling enom. Kariré diwiwiti saka ngisoré Daesung entertainment.[1] Dheweké dadi anggota grup vocal wanita kang jenengé Fin K.L kang miwiti debut kaping pisanan ing tanggal 22 Mei 1998.[1] Fin K.L kuwi maksuté Fine Killing Liberty; grup musik kuwi ngrilis rong album kang sukses ing Korea.[1] Sawisé Fin K.L bubar, Hyori miwiti karir soloné.[1] Setaun sawisé album kaping papat Fin K.L dirilis, album solo kaping pisanan Hyori uga dirilis ing pungkasane taun 2003 kanthi judul STYLISH ….E. Album iki bisa anggawe Hyori nyabet panghargaan-panghargaan ing ajang Daesang Award 2003, lan bisa nggawa pitung panghargaan.[1]

Ora mung nyanyi, Hyori uga njegur ning donya film. Dheweké tau mainaké peran ing drama seri THREE LEAF CLOVER nganti 16 episode.[1] Februari 2006, dheweké ngrilis album kaping loroné kanthi judul DARK ANGEL kanthi tetembangan pisanan judulé Get Ya.[1] Ing tetembangan kasebut, dheweké dituduh niru laguné Britney Spears, Do Somethin’. [1] November 2006, Hyori nampa kontrak karo M-Net Entertainment lan dadi artis wanita kanthi gaji paling gedhe ing Korea.[1] Hyori ngluncuraké album digital kanthi judul IF IN LOVE LIKE THEM ing tanggal 6 Maret 2007.[1] Drama kang dibintangi dening dheweké, IF IN LOVE LIKE THEM dipenging tayang miturut komite penyiaran Korea lan stasiun televisi kasebut njaluk ngapura karo para penontoné.[1] Ora mung ing Korea, dheweke uga nyoba karir ing Jepang lan nayangaké IF IN LOVE LIKE THEM ing sawijining stasiun televisi Jepang.[1] Dheweké uga diundhang menyang Jepang kanggo mromosikaké drama kasebut.[1] Sasuwené vakum nyanyi, Hyori dadi panatacara kanggo acara televisi TIME MACHINE lan HAPPY TOGETHER.[1] Dheweké uga dadi anggota kanggo reality show kang judulé FAMILY OUTING. [1]

Albumé kaping telune judulé IT’S HYORISH kang diluncuraké tanggal 16 Juli 2008.[1] Sawisé nganti rong taun, dheweké ngrilis album kang kaping papaté , H-LOGIC tanggal 13 April 2010.[1] Pitung lagu kang ana ning album kasebut dituduh njiplak.[1] Ning tanggal 21 Juni 2010, dheweké kabukti njiplak.[1] Saliyane nyanyi, dheweké uga dadi presenter, model iklan Samsung, Calvin Klein, lan Adidas.[1] Taun 2007, dheweké dadi bintang ing perusahaan kosmetik Isa Knox bebarengan karo Jessica Alba.[1] Ing taun 2011, Hyori dadi model ing sawijining produk mode kondhang, Calvine Klein.[2] Sadurungé kuwi, dheweké mlebu ing salah siji saka 100 bintang paling seksi ing donya, bebarengan karo bintang-bintang liyané kayata Beyonce, Kate Moss, lan Zhang Ziyi. [2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Ripta[sunting | sunting sumber]

Album information Track listing
Stylish...E
  1. Prologue(Drum&Bass)
  2. One two three N'four
  3. 바보처럼(Sadness)
  4. 10 MINUTES
  5. 얼음
  6. 이브, 낙원에 잠들다
  7. Remember Me
  8. 오늘따라
  9. Me
  10. Hey Girl
  11. 지워버려
  12. 어느 째즈바
  13. Only One
  14. 미안해요(Ghost)
  15. 클레오파트라
  16. Hot Girl
Dark Angel
  • Second Album
  • Release Date: February 13, 2006
  • Label: DSP Entertainment
  • Sales: 75,000+
  1. Get Ya!
  2. 깊이
  3. Straight Up
  4. Dark Angel
  5. Dear Boy
  6. 겨울 시선
  7. Closer
  8. Stealing a Glance [MARS Remix]
  9. Shall We Dance?
  10. 노예
  11. EMMM
  12. 2 Faces
  13. Last Goodbye
It's Hyorish
  • Third Album
  • Release Date: June 24, 2008
  • Label: M.Net Media
  • Sales: 100,000+
  1. 천하무적 이효리 (Unrivaled Lee Hyori)
  2. Lesson
  3. U-Go-Girl (feat. 낯선 (Nassun))
  4. 사진첩 (Photo Album)
  5. 이발소 집 딸 (A Barbershop’s Daughter)
  6. Don’t Cry
  7. 괜찮아질까요? (Do You Think It’ll Be Ok?) (feat. Bigtone)
  8. Sexyboy (feat. Wheesung)
  9. 빨간자동차 (Red car) (feat. Kim Gun Mo)
  10. Hey Mr.BiG
  11. P.P.P (Punky Punky Party) (feat. 낯선 (Nassun))
  12. My Life (외국곡) (Foreign Song)
  13. Unusual (feat. Seo Jung Hwan)
H.Logic
  • Fourth Album
  • Release Date: April 13, 2010
  • Label: M.Net Media
  • Sales: 31,756
  1. I'm Back
  2. Love Sign (feat. Sang Chu of Mighty Mouth)
  3. Chitty Chitty Bang Bang (feat. Ceejay of Freshboyz)
  4. Feel The Same
  5. Bring It Back (feat. Bekah of After School & Ji Yoon of 4minute)
  6. Highlight (feat. Bizzy)
  7. 그네 (Swing) (ft. Gary of Leessang)
  8. Scandal
  9. 100 Percent
  10. Want Me Back
  11. How Did We Get (feat. Daesung of BIGBANG)
  12. So Cold
  13. Get 2 Know (feat. Double K)
  14. MEMORY (feat. Bizzy)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v (id)biografi Lee Hyori dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Lee Hyori dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Hyori&oldid=832110"