Lee Donghae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Donghae

Latar wuri
Alias Donghae
Lair 15 Oktober 1986 (umur 27)
Asal Seoul, Koréa Kidul
Génré K-pop, Dance-pop
Taun aktif 2005-sapunika
Label SM Entertainment
Magepokan karo Super Junior
SM Town

Lee Donghae, utawa kerep diarani mawa jeneng artisé Donghae, yaiku anggota Super Junior kang lair ana ing Mokpo, Jeollanam, Koréa Kidul, 15 Oktober 1986. Donghae yaiku anak ragil. Dhèwèké nduweni kakak lanang jenengé Lee Donghwa.[1]

Donghae melu audisi "SM Youth Best Contest 2001". Ana ing kontes kuwi Donghae dadi juara telu lan éntuk penghargaan "Best Outward Appearance". Saka kontes kuwi Donghae dikontrak dening SM Entertainment lan kepilih dadi salah siji murid training.[1]

Kurang luwih patang taun ditraining, Donghae debut bareng Super Junior taun 2005. Taun 2008, Donghae direkrut dadi anggota sub-grup Super Junior, Super Junior-M. Ora mung nyanyi lan nari, Donghae uga iso akting, yaiku dadi lakon ana ing pilem Mystery 6 (2006). Ing pilem kuwi, Donghae akting karo anggota Super Junior liya yaiku Choi Siwon.[1]


Profil Donghae[sunting | sunting sumber]

Profil saking Donghae yaiku:

  1. Asma asli: Lee Donghae
  2. Asma artis: Donghae
  3. Damel: Penyanyi, Aktor
  4. Tanggal lair: 15 Oktober 1986
  5. Papan lair: Jeolla, Mokpo, Korea Kidul
  6. Kebangsaan: Republik Korea
  7. Dhuwur: 175 cm
  8. Gol. Gethih: A
  9. Zodiak : Libra
  10. Pendidikan : [[Universitas Myongji]
  11. Agensi : SM Entertainment
  12. Twitter : @donghae861015[2]


Serial Drama saka Donghae[sunting | sunting sumber]

  1. Mystery 6" (2006)
  2. Attack On The Pin-Up Boys (2007)
  3. Stage Youth (CCTV, 2009Cameo)
  4. It’s Okay, Daddy’s Girl (SBS, 2010)
  5. Extravagant Challenge (GTV, 2011)[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)www.wowkeren.com(dipuntingali tanggal 18 Juli 2012)
  2. ^ a b (id)www.koreanmaniac.com(dipuntingali tanggal 18 Juli 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Donghae&oldid=882621"