Lee De Forest

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lee De Forest
Lair 26 Agustus 1873
Council Bluffs, Iowa
Pati 30 Juni 1961 (umur 87)
Hollywood, Los Angeles, California
Pakaryan Inventor
Misuwur bab triode
Garwa

Lucille Sheardown (m. 1906) «Cithakan:Start-date»"Pernikahan: Lucille Sheardown dari Lee De Forest" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Lee_De_Forest)
Nora Stanton Blatch Barney (m. 1907-1911)
Mary Mayo (m. 1912-?)


Marie Mosquini (m. 1930-1961)
Tiyang sepuh Henry Swift DeForest
Anna Robbins
Kulawarga Calvert DeForest, grandnephew

Lee DeForest (lair 26 Agustus 1873 – tilar donya 30 Juni 1961 kanthi umur87 taun) yaiku sawijining ahli fisika saka Amerika Serikat kang kasil naggone nemokake triode utawa tabung audion ing taun 1906.[1]

Panguripan[sunting | sunting sumber]

Dheweke minangka salah salah sawijining wong kang duweni jasa ing pangrembakane teknologi radio saliyane Marconi.[1] Dheweke kerep diarani minangka bapak radio, simbah telepisi, doktor fisika, lan wis kasil anggone nyiptakake 300 panemon.[1]

Triode utawa tabung audion yaiku sawijining piranti wigati kang akeh digunakake ing radio,telepon, radar, telepisi, lan komputer.[1] Ing taun 1912, De Forest nemokake yen triode utawa tabung audion bisa digunakake minangka penguat sinyal listrik lan pembangkit osilasi.[2] Nalika kuwi triode kerep digunakake ing pirang-pirang piranti komunikasi, nanging kawit taun 1947 triode diganti dening teknologi transistor[3]. Senajan teknologi triode kang diciptake diganti karo teknologi liyane, nanging De Forest tetep dianggep minangka tokoh paling misuwur ing bidhang elektronik.[4]

De forest lair saka kulawarga pendeta. Bapake minangka pendeta fanatik kang kepengin De Forest dadi pendeta kaya dheweke. [4] Nalika umur 6 taun, dheweke karo kulawargane ngalih ana ing Alabama.[4] Minangka sawijining pendeta kang apik, kulawarga De Forest tansah mbela kaum kang luwih sengsara.[4] Bapake De Forest ngedekake sekolah kanggo wong-wong negro senajan entuk tentangan gedhe saka wong-wong kulit putih.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d Lee De Forest in the 1900 US Census in Milwaukee, Wisconsin
  2. ^ The De Forest Wireless Telegraphy Tower: Bulletin No. 1, Summer 1904.
  3. ^ The MetOpera Database (archives)
  4. ^ a b c d e Lee De Forest in the 1920 US Census in the Bronx, New York

Pranalar njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_De_Forest&oldid=872118"