Lee Byung Heon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lee Byung-hun

Lee at the 2008 Toronto International Film Festival for The Good, the Bad, the Weird
Lair 12 Juli 1970 (umur 43)
Seoul, South Korea
Kabangsan Flag of Koréa Kidul South Korea
Pakaryan Actor, Singer, Model
Taun aktif 1991–saiki
Agèn BH Entertainment
Website
www.leebyunghun.kr
Korean name
Hangeul 이병헌
Hanja 李炳憲
Alih Aksara sing disampurnakaké I Byeong-heon
McCune–Reischauer Yi Pyŏnghŏn

Lee Byung-hun (이병헌) lair tanggal 12 Juli 1970 (umur 43), dhèwèké kuwi aktor, modhèl lan penyanyi saka Korea, [1] Lee Byung-Heon miwiti kariré ning donya peran ing film drama televisi kag judulé ASPHALT MY HOMETOWN ning taun 1991 ananging nembe kondhang nalika mainaké peran ning film kang judulé JOINT SECURITY AREA, film kasebut bisa nembus box office, awit kuwi jeneng saka Lee Byung-Heon mulai dipertimbangaké.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Kamampuan akting Lee Byung-Heon mulai kondhang awit meranaké peran ning film BUNGEE JUMPING OF THEIR OWN ning taun 2001. [1] Awit miwiti karir ning donya seni peran, ora kurang saka 15 film wis tau dibintangi dening dheweké, kayata film kang judulé ADDICTED, A BITTERSWEET LIFE lan HERO.[1]

Dadi aktor, Lee Byung-Heon wis akeh narima panghargaan, kayata saka KBS, Busan Cinemas Critics Award, lan Korean Film Award. [1] Awit taun 1992, Lee Byung-Heon wis ngeraih ora kurang saka telulas panghargaan ning bidang seni peran.[1]

Aktor Korea kang uga pinter basa Inggris, Perancis lan Mandarin iki meranaké tokoh antagonis Storm Shadow, ninja lan ahli bela dhiri saka pihak mungsuh ning film G.I JOE: RISE OF COBRA, film kang diputer ning taun 2009.[2] [1]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Lee Byung Heon[1]:

  • 1995 WHO DRIVES ME MAD?
  • 1995 RUNAWAY
  • 1996 KILL THE LOVE
  • 1997 ELEGY OF THE EARTH
  • 1999 THE HARMONIUM IN MY MEMORY
  • 2001 BUNGEE JUMPING OF THEIR OWN
  • 2002 MY BEAUTIFUL GIRL, MARI
  • 2002 ADDICTED
  • 2004 EVERYBODY HAS SECRETS
  • 2004 THREE EXTREMES - SEGMENT "CUT"
  • 2005 A BITTERSWEET LIFE
  • 2006 ONCE IN A SUMMER
  • 2007 HERO
  • 2008 THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD
  • 2009 I COME WITH THE RAIN
  • 2009 G.I. JOE: THE RISE OF COBRA
  • 2010 IRIS: THE MOVIE
  • 2010 THE INFLUENCE
  • 2010 I SAW THE DEVIL
  • 2012 G.I. JOE: COBRA STRIKES


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Biografi Lee Byung Heon dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
  2. ^ (id)berita Lee Byung Heon dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Byung_Heon&oldid=832104"