Laszlo Yosef Biro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Laszlo Yosef Biro

Laszlo Yosef Biro yaiku penemu polpen. [1]Dheweke luwih dikenal kanthi aran Laszlo Biro.[1] Laszlo Biro lair ing Budapest, Hongaria tanggal 29 September 1899. [1] Mula bukane polpen yaiku taun 1938 nalika Biro isih nyambut gawe minangka wartawan ing koran Elotte ing Hongaria. [1] Sawijining dina Biro, ngemati mangsi kang digunakake kanggo nyetak koran kang cepet garing. [1] Ngerti kedadeyan mau dheweke kepengin gawe polpen kang luwih ringkes.[1] Kanggo wujudake polpen mau, Biro njaluk tulung marang George, sedulure kang ahli kimia.[1] Wong sakloron ngupaya nemokake mangsi kang ora gampang garing. [1] Ora suwe, wong sakloron kasil anggone matenake polpen ing Paris. [1]

Nalika ana Perang Dunia, Biro lan sedulure ngalih ana ing Argentian. [2]Ing kono dheweke nyoba gawe polpen asil panemone.[2] Nanging, ora suwe, utusan pemerintah Inggis nawani supaya ngedol hak cipta polpene. [2] Pungkasane, Biro lan sedulure gelem ngedol hak ciptane mau. [2] Ing tangane Inggris, polpen bisa sukses.[2] Nalika sasi Mei 1945, Eversharp, kang bekerja sama karo Eberhard-Faber, kasil anggone entuk hak eksklusif masarake polpen Biro. [2] Polpen kae diarani Evershap CA (singkatan saka capillary action), lan mulai masarake ing Argentina.[2] Kawit kuwi, polpen dikenal ing donya.[2] Emane, Biro lan sedulure kang minangka penemune, malah ora bisa ngicipi duwit saka asil dodolan polpen.[2] Laszlo Biro tinggal donya ing taun 1985 ing Buenos Aires, Argentina.[2] Kanggo mengeti jasane, pemerintah Argentina ndadekake dina laire Laszlo Biro yaiku 29 September, minangka Hari Penemu Argentina.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 186]
  2. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 187]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laszlo_Yosef_Biro&oldid=830694"