Lars Løkke Rasmussen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen (Vejle, 15 mei taun 1964) iku Perdana Menteri Denmark lan pemimpin partai Venstre. Tau njabat minangka Menteri Dalam Negeri lan Kasehatan wiwit 27 November taun 2001, minangka bagéyan saka rong kabinet pisanan para mentri Anders Fogh Rasmussen lan Menteri perumahan sarta mèlu jroning kabinet katelu wiwit 23 november 2007. Tanggal 5 April 2009 nggantèkaké Fogh Rasmussen minangka Perdana Menteri negeri iku, amarga Fogh Rasmussen wis diangkat dadi Sekretaris Jenderal NATO.

Dhèwèké salah siji anggota parlemen danés (Folketinget) wiwit 21 September 1994. Jroning pangangkatané, dhèwèké janji nerusaké pulitik pendahuluné.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]