Larry Ellison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Larry Ellison
Larry Elllison on stage.jpg
Lair Lawrence Joseph Ellison
17 Agustus 1944 (umur 70)
Manhattan, New York City, A.S.
Pegawéyan

Wakil Pendiri dan CEO,

Oracle Corporation
Gaji US $1.0 juta (2009)
Kasugihan resik Decrease $22.5 milyar USD (2009)
Pasangan Adda Quinn (m. 1967–1974) «Cithakan:Start-dateCithakan:End-date»"Pernikahan: Adda Quinn dari Larry Ellison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Larry_Ellison)
Nancy Wheeler Jenkins (m. 1977–1978) «Cithakan:Start-dateCithakan:End-date»"Pernikahan: Nancy Wheeler Jenkins dari Larry Ellison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Larry_Ellison)
Barbara Boothe (m. 1983–1986) «Cithakan:Start-dateCithakan:End-date»"Pernikahan: Barbara Boothe dari Larry Ellison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Larry_Ellison)
Melanie Craft (m. 2003–present) «Cithakan:Start-date»"Pernikahan: Melanie Craft dari Larry Ellison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Larry_Ellison)
Anak 5

Situs
Ellison

at Oracle.com

Lawrence Joseph Ellison (lair ing Manhattan, New York, Amérika Serikat, 17 Agustus 1944; umur 70 taun) inggih menika satunggalipun tiyang saking Amérika ingkang kawentar minangka raja bisnis, pandiri lan chief executive Oracle Corporation, satunggalipun perusahaan ageng perangkat lunak.[1] Ing taun 2011, panjenenganipun dados tiyang paling sugih kaping gangsal sadonya,[2] kanthi kasugihanipun 39.500.000.000 dollar Amérika Serikat.[3]

Lawrence Joseph Ellison miyos ing Bronx, New York.[1] Ibunipun nitipaken Ellison dhateng bulik lan paklikipun supados dipunopèni ngantos ageng.[1] Ellison ageng ing apartemén ing kutha South Side.[1] Ngantos yuswa kalih welas taun Ellison boten ngertos menawi dipunadhopsi.[1] Bapak angkatipun kicalan bisnis real estate saéngga lajeng nyambut damel dados auditos kangge otoritas perumahan publik.[1] Wiwit alit, panjenenganipun nggadhahi bakat ing matematika lan ilmu pangetahuan.[1] Ellison sekolah matematika ing Universitas Illinois.[1]

Nalika ujian ingkang pungkasan ing taun kaping kalih kuliahipun, ibu angkatipun tilar donya saéngga panjenenganipun lajeng medal saking sekolah.[1] Panjenenganipun lajeng ndhaftar ing Universitas Chichago, ananging lajeng medal malih ing semester kapisan.[1] Rama angkatipun nggadhahi pamanggih menawi Ellison boten badhé suksés.[1] Ananging, Ellison nggadhahi bakat ing babagan dhasar-dhasar pamrograman komputer ing Chichago.[1] Panjenengan lajeng nyambut damel ing Berkeley, California.[1] Sadangunipun wolung wulan salajengipun, Ellison gantos saking padamelan setunggal ngantos padamelan sanèsipun, nyambut damel minangka téknisi ing Fireman Fund lan Wells Fargo Bank.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (en)Prophet Of Software dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. ^ [http://www.reuters.com/article/2011/03/09/us-billionaires-top-idUSTRE7287C720110309?pageNumber=2 Forbes top 10 richest people in the world]
  3. ^ [http://www.forbes.com/profile/larry-ellison Larry Ellison - Forbes], Forbes.com. Retrieved June 6, 2011.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Larry_Ellison&oldid=832814"