Landak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Landak
Landak Amerika Utara
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Synapsida
ordo: Rodentia

Landak (Rodentia) yaiku kewan kang duwe rambut kang kandel lan bentuke arupa eri lancip. Landak ditemoake ing Asia, Afrika, lan Amerika, ananging luwih akeh ditemoni ing wilayah tropis. Landak minangka kewan pengerat paling gedhe katelu, sawise kapibara lan berang-berang. Landak benruke rada bunder lan ora pati lincah yen dibandingake karo tikus amarga rambut erine. Kewan liya kang arupa ananging dudu kewan pengerat ing antarane: hedgehog lan landak semut (Echidna), kang uga dikenal kanthi jeneng "landak".

Landak umume yaiku herbivora, seneng godhong, kayu, lan bageyan kulit kayu. amarga iki uga landak dianggep dadi hamatanduran. Ewasemono, ana uga wong kang ndadeake landak dadi bahan pangan[1]. Sate landak dadi sawijining panganan khas saka Kabupatèn Karanganyar.

Landak kang biasa dikenal wong yaiku Hystrix, ananging umume landak dianggo kanggo nyebut anggota saka suku/famili Erethizontidae (landak Dunia Baru, marga: Coendou, Sphiggurus, Erethizon, Echinoprocta, lan Chaetomys) lan Hystricidae (landak Dunia Lama, marga: Atherurus, Hystrix, lan Trichys).


Klasifikasi elmiah[sunting | sunting sumber]

Hystrix longicauda saka Sumatera
Landak Amerika Utara

Bangsa Rodentia

Catatan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Landak&oldid=835726"