Lance Armstrong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lance Armstrong Tour 2010 team presentation (cropped).jpg
Informasi pribadi
Jeneng jangkep Lance Edward Armstrong
Jeneng celukan The Boss, Juan Pelota, Big Tex, The Texan,[1]
Mellow Johnny (saka maillot jaune)[2]
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)[3]
Bobot 75 kg (165 lb)[3]
Rékor tandhing
Disiplin Road
Posisi Rider
Kategori All-Rounder
Tim amatir
1990–1991
1991
Cithakan:Ct
Tim Nasional AS
Tim profesional
1992–1996
1997
1998–2004
2005
2009
2010–2011
Motorola
Cithakan:Ct
Cithakan:Ct
Discovery Channel
Cithakan:Ct
Cithakan:Ct
Major wins
Single-Day Races and Classics
Kejuaraan Dunia Balap Sepeda (1993)
Kejuaraan Balap Sepeda Amerika Serikat (1993)
Clásica de San Sebastián (1995)
La Flèche Wallonne (1996)
Kothakinfo iki pungkasan diperbarui pada
22 Oktober 2012
Medal record
Makili Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Balap sepeda putra
Kejuaraan Dunia
Emas Oslo 1993 Elite Men's Road Race
Olimpiade
Prunggu Sydney 2000 Men's Time Trial

Lance Armstrong (lair Lance Edward Gunderson lair ing Plano, Texas, Amérika Sarékat, 18 September 1971; umur 43 taun) yaiku pembalap sepeda profesional Amérika Sarékat sing terkenal amarga wés kasil dadi juara ing Tour de France sing akèhé kaping pitu katurut-turut (1999 tekan 2005) wiwit mari saka penyakit kanker. Pengalaman ngadepi penyakit iki mènèhi insipirasi kanggo ngedekaké Yayasan Lance Armstrong, lan salanjuté ngembangaké gelang Livestrong ing taun 2004 minangka upaya ningkataké kesadaran karo korban-korban kanker.

Panjenengané nyangkal babagan buku gawean David Walsh sing judule From Lance to Landis babagan campur karo doping saingga njuarai Tour de France. Padahal, lewat tes doping modern, sampel urine sing dijupuk taun 1999,penjenengane terbukti doping. Nalika kuwi, panjenengane juara Tour de France sing kapisan. Wektu juara kaenem kanthi urut, panjenengane entuk bonus US$ 7,5 juta. Panjenengane ngorbanake duite kanggo mbuktekake menawa panjenengane bebas doping.

Ing tanggal 16 Februari 2011, panjenengane ngumumake mundur saka kompetisi balap sepeda sawise ngadepi panyelidikan federal Amérika Sarékat babagan penggunaan doping. Ing wulan Juni 2012, Badan Anti Doping Amerika Serikat (USADA) menehi keterangan menawa Armstrong kabukti wes nggunakake obat-obatan kanggo ningkatake stamina sasuwene kompetisi,[4] lan ing wulan Agustus panjenengane ngetokake larangan sasuwene urip kanggo Armstrong melu kompetisi lan nyabut kabeh gelar sing dientukake wiwit Agustus 1998. Ing tanggal 22 Oktober 2012, Uni Sepeda Internasional (UCI), badan olahraga sing ngatur cabang balap sepeda, ndukung vonis USADA lan ngonfirmasi larangan kompetisi sasuwene urip lan nyabut kabeh gelar juara Armstrong,[5] kamasuk pitung gelar juara Tour de France sing dientukake saka taun 1999-2005 .

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gayle King Radio Show, Fed Ex http://www.oprah.com/media/20080601_oaf_20080619_oaf_gk
  2. ^ Lance Armstrong, Sally Jenkins: Every Second Counts, Chapter 1, (ISBN 0-385-50871-9), Broadway Books 2003.
  3. ^ a b TDF (2009). Astana – Lance Armstrong. Retrieved on 2009-07-04 from http://www.letour.fr/2009/TDF/RIDERS/us/coureurs/22.html.
  4. ^ "Lance Armstrong". http://www.bbc.co.uk/sport/0/cycling/18655970. Retrieved 2012-06-30.
  5. ^ "Lance Armstrong: Governing body strips American of Tour wins". BBC News. 22 October 2012. http://www.bbc.co.uk/sport/0/cycling/20008520. Retrieved 22 October 2012.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Gianni Bugno
Juara Lomba Balap Sepeda Dunia
1993
Diganti déning:
Luc Leblanc
Sing mengku  sadurungé:
Marco Pantani
Juara Tour de France
1999-2005
Diganti déning:
Floyd Landis (peserta)
Sing mengku  sadurungé:
Barry Bonds
Associated Press Male Athlete of the Year
2002-2005
Diganti déning:
Tiger Woods
Sing mengku  sadurungé:
Derek Birley
William Hill Sports Book of the Year winner
2000
Diganti déning:
Laura Hillenbrand


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lance_Armstrong&oldid=835098"