Lamborghini Reventón

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lamborghini Reventón
Lamborghini Reventón.jpg
Prodhusèn Lamborghini
Parusahan indhuk Audi AG
Mangsa sajroning produksi 2008-2009
20 Produced
Perakitan Sant'Agata Bolognese, Italy
Wangun rangka 2-door coupé
Layout Mid-engine, four-wheel drive
Mesin 6.5 L
Transmisi 6-speed e-gear
6-speed manual transmission
Let sumbu rodha 2665 mm
Dawa 4700 mm
Amba 2058 mm
Dhuwur 1135 mm
Mobil sajinis Murciélago LP640

Reventón Lamborghini (munine Spanyol:[reβenton]) yaiku mesin montor sport sing jaya ning Frankfurt Motor Show 2007. Iki yaiku Lamborghini sing paling larang kanggo mobil dalan saiki, biyaya sak yuta euro ((~ US $ 1,5 yuta, utawa ~ £ 840,000). Top speed nate kecathet ning Dubai, UEA yaiku 356 kilometer per jam (221,2 mph).Press relase resmi ngandharake 20 mobil kanggo umum lan 20 kanggo tambahan siji mobil (diwenehi tanda dadi 0/20) diprodhuksi kanggo Museum Lamborghini.[1]

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Reventón iki diwènèhi jeneng kang maknané Banthèng Padudon, sing sejalan karo tradisine Lamborghini. Banteng, digedhekake karo kaluwarga Heriberto Don Rodríguez, sing paling misuwur amarga uwis mateni matador sing misuwur yaiku Meksiko Félix Guzmán ing taun 1943. Reventón nduweni pangerten mbledhos ning basa Spanyol, ananging kanggo tembung aran. Ning Istilah otomotif nduweni makna mbledhos, ban kempis nalika digunakake dadi tembung aran. Nalika kuwi dianggo dadi jeneng banteng, mula padha ditafsirke kualitas. Ing makna liyane, Reventón nduweni makna dheweke sing ameh mbledhos.

Ikhtisar[sunting | sunting sumber]

Interior[sunting | sunting sumber]

Panel instrumen ning Reventón isine eneng telu display TFT kristal cair (LCD) nganggo rong modhel tampilan bedha. Instrumen kanggo papane iku ning struktur digiling saka aluminium padet, sing dilapisi karo casing serat karbon. Instrumentasi mobil kalebu h "G-Force-Meter" sing ngetokake gedhene lan arah g-gaya kerjane mobil. Werna saka kursi Reventó yaiku ireng lan coklat Alcantara.

Eksterior[sunting | sunting sumber]

Fitur anyar Reventón diwenehi serat karbon. Kabeh Reventón nduweni werna eksterior sing padha, digambarake abu-abu buram pertengahan tanpa bersinar biasa. Lamborghini uga uwis njupuk pirang-pirang bahasa desain saka induk perusahaan Audi. Lamborghini iki pisanan sing nggabungake lampu awan sing bisa mlaku nyang ngarep. Pitu dioda cahaya (LED) ing sisih saben headlamp bi-Xenon lan tetep murup saben mlobil mlaku.Amarga suhu sing dhuwur ning sisih ngisor mburi mobil, LED tahan panas mligine digunakake kanggo lampu indikator lan bahaya, lampu abang lan lampu mburi nganggo efek panah telu optik.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[>http://www.lamborghini.com/en/home/ www.lamborghini.com](diundhuh 7 Oktober 2011)
  2. ^ (en)www.thesupercars.org(diundhuh 8 Oktober 2011)