Lamaran pengantènan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Lamaran pengantenan)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lamaran pengantènan iku dilakokaké kanggo tandha resmi yen pihak kulawarga calon mantèn putri utamané wong tuwané bisa nampa calon mantèn kakung dadi pasangan urip putriné.

Sifat[sunting | sunting sumber]

Sadurungé acara lamaran iki, umumé wis ana kesepakatan awal prakara nrima/setuju utawa nolak/ora setuju pernikahan iki dadi sejatiné acara iki mung formalitas ning tetep kudhu ana tembung-tembung sing nandhakaké ngajokaké lamaran lan nrima lamaran saka masing-masing pihak.

Fungsi lan Makna[sunting | sunting sumber]

Lamaran dimanfaatake kanggo ngenal luwih dalam masing-masing calon manten uga kanggo ngenal kaluarga lan sedulur masing-masing pihak. Kadhang neng acara iki dibarengake karo acara tunangan sing disimbolake karo upacara tukar cincin sing tujuane kanggo tandha yen calon manten putri wis diikat utawa ditandhani bakal dadi pasangan urip calon manten lanang dadi jago-jago liya aja wani njajal médhèki.

Neng acara lamaran iki biasane sekalian kanggo nentokaké dina utawa tanggal penyelenggaraan rangkéyan adicara lanjutané, utamané tanggal pèsta pengantèn.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]