Lady Gaga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lady Gaga

Latar wuri
Jeneng Stefani Joanne Angelina Germanotta
Asal Flag of the United States.svg Yonkers, New York
Génré Pop
Pop Dance
Elektronika
Pegawéyan Penyanyi
Pencipta lagu
Musisi
Penari
Instrumèn Vokal
Piano
Synthesizer
Keytar
Taun aktif 2006–saiki
Label Def Jam
Interscope
Kon Live
Streamline
Cherrytree
Magepokan karo Akon, Beyonce, Space Cowboy, Elton John, Madonna
Situs wèb www.ladygaga.com

Joanne Stefani Germanotta utawa kang luwih dikenal minangka Lady Gaga yaiku penyanyi lan penulis lagu saka Amerika. [1]Dhéwéké lair ing New York, 20 Maret 1986. [1]Gaga mulai kariré kawit ngetokaké album THE FAME ing taun 2008.[1] Kanthi ngusung jinis musik elektronika, album iki entuk respon positif saka kritikus musik donya. [1]Malah single Just Dance entuk nominasi Best Dance Recording ing ajang Grammy Awards.[1]

Single kapindhoné kang dirilis saka album THE FAME, Poker Face nalika taun 29 September 2008 lan kasil dadi nomor siji ing enem negara.[1]

Gaga kasil mleu ing BBC Sound of 2009 minangka Best Rising Stars nalika tanggal 5 Desember 2008.[1]Ing 12 Januari 2009, dhèwèké ngumumaké yèn dhéwéké bakal nganakake tur kang paling wiwitan, The Fame Ball Tour, kang disponsori dening Dylan George Jeans. [1]Ing tur iki, Gaga bakal ngubengi Amerika lan Kanada. [1]

Lady Gaga ngormati banget marang penggemaré. [2]Dhéwéké kerep dijuluki Mother Monster. [2]Lady tau kandha yen luwih apik kelangan kabèh bandhané tinimbang kélangan penggemaré. [2]Katresnane Lady Gaga marang penggemaré dibuktèkaké kanthi lagune kang judule Born This Way.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) kapanlagi.com Diundhuh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id) liputan6.com Diundhuh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lady_Gaga&oldid=831804"