L'Étranger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
L'Étranger/The Stranger/The Outsider
TheStranger BookCover3.jpg
Pangarang Albert Camus
Perancang sampul Jack Walser
Negara Prancis
Basa Diterjemahaké saka Basa Prancis
Tipe Absurdist, Existentialist
Penerbit Libraire Gallimard
Tanggal terbit 1943, Prancis 1942
Jinis media Print (Hardback & Paperback)
Cacahing kaca 117 p. (UK Penguin Classics paperback edition)
ISBN ISBN 0-14-118250-4 (UK Penguin Classics paperback)

L'Étranger (jroning basa Inggris: The Stranger utawa The Outsider tegesé 'Wong Asing'), iku sawijining buku roman karya Albert Camus, kababar ing taun 1942. Minangka novel pisanan saka Camus, novel iki karya sing paling misuwur, lan arupa tèks kunci tumrap filsafat abad kaping-20. Téma lan wawasan karya iki kerep dikutip minangka conto saka èksistènsialisme, senadyan Camus ora nganggep awaké golongan èktènsialis; nyatané, isi karya kasebut ngoncèki werna-werna aliran pamikiran filsafat sing béda-béda, klebu (sing paling ketara lan mligi) absurdisme, uga atheisme, determinisme, nihilisme, lan stoicisme.

Paraga utama yakuwi Meursault, wong lanang Prancis, kanthi sipat ora duwé pangrasa émosional (emotionally detached), pasif (innately passive), lan anomic, sing katoné sacara ora klebu nalar, mrejaya wong Arab sing dikenal ing Aljir. Crita iki kapérang dadi rong jilid, yakuwi jilid siji lan loro: Pangertèné Meursault sadurungé lan sawisé matèni.

Referensi[sunting | sunting sumber]

http://www.latimes.com/entertainment/news/movies/cl-et-jarhead4nov04,1,7395593.story

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=L%27Étranger&oldid=806394"