Lètnan Jéndral

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangkat Lètnan Jèndral

Lètnan Jènderal (sering dicekak Lètjèn) iku sawijining pangkat perwira tinggi militèr sing dipigunakaké ing akèh negara minangka pangkat jènderal mawa bintang telu. Istilah lètnan jènderal asal saka Abad pertengahan nalika pangkat Lètnan Jènderal minangka wong kaloro sing nyekel komando ing lapangan tempur, biasané ana ing sangisoré Kaptèn Jéndral.

Lètnan Jéndral iku pangkat sing tatarané sak tingkat sangisoré pangkat Jéndral, lan sak tingkat sadhuwuring Mayor Jéndral. Lètnan luwih dhuwur tinimbang mayor amarga asal usul pangkat Mayor Jéndral asal saka istilah Sersan Mayor Jènderal; Lètnan luwih dhuwur tinimbang Sersan Mayor.

Ing sawetara negara Eropah Wétan, kaya Rusia, pangkat Lètnan Jènderal minangka pangkat jènderal mawa bintang loro, déné pangkat jènderal mawa bintang telu iku Kolonèl Jènderal.

Lètnan Jéndral ing TNI[sunting | sunting sumber]

Tandha pangkat sing dipigunakaké ing sandhangan dines padinan

Pangkat Lètnan Jéndral dianggo minangka pangkat perwira tinggi mawa bintang telu. Dipigunakaké mung déning TNI-AD, jabatan sing disandhang déning pangkat iki antara liya Panglima Kostrad sarta KSAD (Lètjen senior).

Perwira tinggi mawa bintang telu ing TNI-AL disebut Laksamana Madya lan ing TNI-AU Marsekal Madya.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lètnan_Jéndral&oldid=827035"