Kutha Tanjungpinang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Tanjung Pinang
Sumatra > Kapuloan Riau
[[Gambar:{{{logo}}}|100px|Lambang Kutha Tanjung Pinang.]]
Lokasi Kutha Tanjung Pinang ing pulo Sumatra.
Motto: Jujur Bertutur Bijak Bertindak
Dina dadi -
Walikutha -
Jembar {{{luas}}}
Kecamatan 4
Pedunung
 -Kapadhetan
192.493 jiwa ([[{{{tglpend}}}]])
804/km²
Suku bangsa Melayu, Tionghoa, Minang, Batak, Jawa
Basa Indonesia, Melayu, Tiochiu
Agama Islam, Kristen, Buddha
Flora {{{flora}}}
Fauna {{{fauna}}}
Zona wektu WIB
Kodhe tilpun {{{kodhe}}}

Situs web resmi: [www.tanjungpinangkota.go.id www.tanjungpinangkota.go.id]

Gambar:Kutha bestari Tanjung Pinang.JPG
Tanjung Pinang, Kutha Bestari

Kutha Tanjung Pinang iku salah siji kutha sekaligus minangka ibukutha saka Provinsi Kapuloan Riau, Indonesia. Dumunung ing koordinat 0º5' Lintang Lor; 104º27' Bujur Wétan. kutha iki nduwèni pesona narik kawigatèn kanthi manéka warna kultur budaya suku saka amèh kabèh suku bangsa ing Indonesia mlebu ing kutha iki, nganggo basa Melayu sing isih kagolong klasik, lan rada unik keprunguné nanging nduwèni daya tarik. Kutha iki nduwèni akèh area wisata kayadéné Pulo Penyengat sing leté mung watara 2 mil saka plabuhan segara Tanjung Pinang, pantai Trikora kanthi pasir putihé kurang luwih 65 km saka kutha lan pantai Cermin ing punjer kutha. Tanjung Pinang ditingkataké statusé dadi kutha miturut UU Nomor 5 Taun 2001 tanggal 21 Juni 2001.

Ana kutha cilik sing leté kurang luwih 24 km saka kutha iki sing jenengé Kota Kijang.

Plabuhan segara Tanjung Pinang (plabuhan Sri Bintan Pura) nduwèni kapal-kapal jinis feri lan feri cepet klebu uga speedboat kanggo aksès domestik menyang pulo Batam lan kutha-kutha liya ing Riau dharatan, Kapuloan Karimun lan Kundur, sarta aksès internasional menyang negara Malaysia lan Singapura

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Tanjungpinang dipimpin déning walikutha, sing wektu iki dijabat déning Suryatati A.Manan (periode 2007-2012). Wilayah Kutha Tanjungpinang sabanjuré dipérang manèh dadi 4 kecamatan lan 18 kelurahan.

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Gambar:Gedung Perpustakaan Tanjung Pinang.JPG
Gedung Perpustakaan ing Jl. Sukarno-Hatta Tanjung Pinang

Kecamatan-kecamatan ing kutha Tanjung Pinang yaiku:

Transportasi Kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha Tanjung Pinang dilengkapi 1 plabuhan domestik lan Internasional sarta Bandhara Kijang Internasional

Geografi[sunting | sunting sumber]

Sebagéan gedhé arupa dhataran cendhèk lan kawasan rawa bakau saéngga nggampangaké upaya pengembangan kutha.

Iklim[sunting | sunting sumber]

Tropis teles kanthi temperatur 18 º c – 30 º c Tekanan hawa 1.010,2 mbs – 1.013,7 mbs

Musim[sunting | sunting sumber]

Gambar:Boat-race, Tanjung Pinang.JPG
Pelataran Dragon boat-race ing sisihé plabuhan Tanjung Pinang

Musim udan : September – Juni Musim ketiga : Juli - Agustus

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]