Kutha Pekanbaru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Pekanbaru
Sumatra > Riau
Lambang Kutha Pekanbaru.
[[Gambar:Lokasi Riau Kota Pekanbaru.svg|300px|Lokasi Kutha Pekanbaru ing pulo Sumatra.]]
Motto:
Dina dadi -
Walikutha Drs. H. Herman Abdullah, MM
Jembar 632,26 km²
Kecamatan 12
Pedunung
 -Kapadhetan
585.440 jiwa ([[]])
926 jiwa/km2
Suku bangsa
Basa
Agama
Flora
Fauna
Zona wektu WIB
Kodhe tilpun 0761

Situs web resmi: http://www.pekanbaru.go.id/

Kutha Pekanbaru iku sawijining kutha ing Provinsi Riau, Indonésia, uga dadi ibukutha provinsi.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Pekanbaru dumunung ana ing sisih wétan Provinsi Riau. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 632,26 km2, ing sajroning koordinat 0°25' - 0°45' LL lan 101°14° - 101°34' BW.[1]

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kutha Pekanbaru yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Siak lan Kampar
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Kampar lan Pelalawan
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Kampar
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Siak lan Pelalawan

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kutha iki nduwè 12 kecamatan, yaiku :

  1. Bukit Raya
  2. Limapuluh
  3. Marpoyan Damai
  4. Payung Sekaki
  5. Pekanbaru Kota
  6. Rumbai
  7. Rumbai Pesisir
  8. Sail
  9. Senapelan
  10. Sukajadi
  11. Tampan
  12. Tenayan Raya

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Okèhé pedunung Kutha Pekanbaru kanggo taun 2000 yaiku 585.440 jiwa, pedunung lanang okèhé 298.464 jiwa lang sing wédhok okèhé 286.976 jiwa.[2]

Refrensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pekanbaru&oldid=841949"