Kutha Lhokseumawe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Lhokseumawe
Lambang Kutha Lhokseumawe

Lambang Kutha Lhokseumawe
Peta lokasi Kutha Lhokseumawe

Peta lokasi Kutha Lhokseumawe
Koordinat : 04°54'–05°18' LU dan 96°20'–97°21' BT
Motto: Bandar Silaturrahmi
Provinsi Acèh
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 181 km²
Pedunung  
 · Cacahé 220.054 Jiwa [1]
 · Kapadhetan 998 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 4
 · Désa/kelurahan 67 desa
Dhasar hukum UU No. 2 Tahun 2001
Tanggal 21 Juni 2001
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Walikutha Munir Usman
Kodhe area telepon 0645
APBD 550 milyar
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.lhokseumawekutha.go.id/

Koordinat: 5°7′N, 97°3′E

Kutha Lhokseumawe iku sawijining kutha ing provinsi Acèh, Indonésia. Kutha iki dumunung persis ing tengah-tengah jalur wétan Sumatera.Dumunung ing antara Banda Acèh lan Medan, saéngga kutha iki dadi jalur distribusi lan dedagangan wigati tumrap Acèh.

Lhokseumawe iku ugo duwèni pabrik pupuk sing jenengé Pupuk Iskandar syah. sak liyané pupuk ing wilayah Lhokseumawe kuwi uga nduwèni pengeboran minyak sing mbiyantu kanggo PAD Lhokseumawe minangka sing nyokong pertumbuhan ekonomi ing dhaérah Lhokseumawe.

Administrasi[sunting | sunting sumber]

Kecamatan Jembar Cacah Désa/Kelurahan
Banda Sakti 11,24 km² 18
Blang Mangat 56,12 km² 22
Muara Dua 57,80 km² 17
Muara Satu 55,90 km² 11

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Lhokseumawe&oldid=829281"