Kutha Dumai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Dumai
Lambang Kota Dumai.png

Lambang Kutha Dumai
Lokasi Riau Kota Dumai.svg

Peta lokasi Kutha Dumai
Koordinat : 1°23′N, 101°25′E
Motto: Dumai Bersih, Sejahtera, dan Damai (Bersemai).
Provinsi Riau
Ibukutha Dumai
Jembar 1.727,385 km²
Pedunung  
 · Cacahé 270.000 (2010)
 · Kapadhetan 156 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 5
 · Désa/kelurahan 33
Dhasar hukum UU No. 16, Tahun 1999
Tanggal 20 April 1999
Dina dadi 27 April 1999
Walikutha Drs. H. Khairul Anwar
Kodhe area telepon +62 765
APBD
DAU Rp. 249.158.030.000,-
Suku bangsa Melayu:19,90%, Minangkabau:11,51%, Jawa:11,52%, Suku Batak:13%, bugis:9,52%,Tionghoa:3,75% lain-lain:25,8%
Basa Melayu, Minangkabau, Jawa, Basa Batak, bugis
Agama Islam, Kristen, Buddha, Hindu
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi Macan Sumatra
Zona wektu UTC+7
Bandhar udhara Pinang Kampai

Situs web resmi: http://www.dumaikota.go.id

Kutha Dumai iku sawijining kutha ing Provinsi Riau, Indonésia, watara 188 km saka Kutha Pekanbaru. Kutha Dumai minangka kutha palig jembar nomer loro ing Indonésia sawisé Manokwari. Kacathet jroning sajarah, Dumai sakawit arupa sawijining dusun cilik ing pesisir wétan Propinsi Riau sing saiki dadi mutiara ing pesisir wétan Sumatra. Kutha Dumai minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Bengkalis. Diresmèkaké dadi kutha tanggal 20 April 1999, miturut UU No. 16 tahun 1999 tanggal 20 April 1999 sawisé sadurungé dadi kutha administratif (kotif) jroning Kabupatèn Bengkalis. Nalika wiwitan pambentukané, Kutha Dumai mung dumadi saka 3 kecamatan, 13 kelurahan lan 9 désa kanthi gunggung pedunung 15.699 jiwa lan tingkat kapadhetan 83,85 jiwa/km2.

Wates Wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Pulo Rupat, Kabupatèn Bengkalis
ing sisih kidul karo: Mandau, Bengkalis lan Bukit Batu, Bengkalis
ing sisih kulon karo: Bangko, Rokan Hilir lan Tanah Putih, Rokan Hilir
ing sisih wétan karo: Bukit Batu, Bengkalis

Kecamatan lan Kalurahan[sunting | sunting sumber]

Sosial[sunting | sunting sumber]

Miturut data taun 2010, jumlah penduduk Kutha Dumai ana 270.000 jiwa kanthi kapadhetan rata-rata 156 jiwa/Km²; lan laju pertumbuhan 2,7% per taun. Islam minangka agama mayoritas sing dianut para pedunung.

Sumber daya manungsa (SDM)[sunting | sunting sumber]

Persentase sebaran suku bangsa:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kutha Dumai ing Wikimedia Commons.
Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Dumai&oldid=829031"