Kunya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kunya (basa Arab: كنية‎) iku sawijining gelar ing Donya Arab. Gelar iki dienggo kanggo ngrujuk anak kapisan sing nduwé gelar iki. Dadi contoné Mahmoud Abbas, Presiden Palestina, kerep diarani "Abu Mazen". Gelar iki ngrujuk marang anaké kapisan, Mazen. Senadyan Mazen wis tilar donya ing taun 2002, Abbas isih kerep diarani mengkono. Mèmper mengkono, bojoné uga diarani "Umm Mazen".

Kanggone wong jawa, bebasan kang memper kunya uga ana, yaku wong kang wis nduweni anak dicelukake kanthi nyebutake bapakne...., mbokne ...., biyang.....

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kunya&oldid=820783"