Kuntiboja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prabu Kuntiboja

Prabu Kuntiboja iku paraga wayang sing jumeneng nata ing kraton Boja. Prabu Kuntiboja kuwi putra saka Prabu Wasukunteya, raja Mandura. Nalika isih timur asmané Kuntadewa. Kuntadewa kagungan sedulur asmané Suradewa sing sawisé ngancik diwasa peparab Prabu Basukunti lan jumeneng nata ing Mandura nggantèkaké kalungguhan ramané. Kuntadewa dipasrahi supaya jumeneng nata ing Boja déning pakliké Prabu Kunti raja ing Kraton Boja amarga Prabu Kunti ora kagungan putra.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuntiboja&oldid=832470"