Kunir putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
kunir putih
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Zingiberales
kulawarga: Zingiberaceae
Subkulawarga: Zingiberoideae
Genus: Kaempferia
Species: K. rotunda
Jeneng binomial
Kaempferia rotunda
Linn. 1753
Sinonim

Kaempferia longa Jacq. (1798).

Kunir putih (Kaempferia rotunda L.) yaiku sawijining jinis rempah-rempah rimpang kang isih duwe hubungan kerabat karo kencur. ananging beda karo kencur kang akeh digunaake dadi bumbu masakan, kunir putih luwih khusus digunaake kanggo khasiat kasihatan, sakliyane iku marga godhonge kang apik, kunir putih uga digunake dadi tanduran hias.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kunir_putih&oldid=851634"