Kung Fu Panda (film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kung Fu Panda
Sutradara Mark Osborne
John Stevenson
Produser Melissa Cobb
Panulis Jonathan Aibel
Glenn Berger
Paraga Jack Black
Dustin Hoffman
Angelina Jolie
Lucy Liu
Seth Rogen
David Cross
Ian McShane
Jackie Chan
Musik déning Hans Zimmer
John Powell
Sinematografi Yong Duk Jhun
Distributor DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Tanggal rilis Amerika Utara:
6 Juni 2008
Australia:
26 Juni 2008
Britania Raya:
4 Juli 2008
Durasi 91 menit
Basa Inggris
Anggaran 130 juta dolar AS[1]
Bathi reged Domestik:
210.495.000 dolar AS
Dunia:
526.273.783 dolar AS

Kung Fu Panda,yaiku salah sawijiné film animasi Amerika Serikat sing dirilis ing tanggal 6 Juni 2008. Film iki disutradarai déning Mark Osborne lan John Stevenson lan diproduksi déning Dream Work Animation. Sing ngisi swara ing film animasi iki yaiku Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Ian McShane, lan Jackie Chan. [2]

Kung Fu Panda

Dalan Crita[sunting | sunting sumber]

Crita iki diwiwiti ing salah sawijiné panggenan yaiku Valley of Peace, lemah gawéyan ing China kuno sing dipanggoni kewan antropomorfik. Po (Jack Black), pawongan Panda sing gendhut kikuk, yaiku maniak kung fu sing ngidholakaké Furious Five - Tigress (Angelina Jolie), Monkey (Jackie Chan), Mantis (Seth Rogen), Viper (Lucy Liu), lan Crane (David Cross), salah sawijiné grup kung fu sing dilatih déning Master Shifu (Dustin Hoffman kanggo nglindhungi Valley of Peace. Amarga dhéwéké kerja ing warung mangan mie duweké bapaké yaiku Ping ([[James Hong], Po ora isa nggayuh cita - citané dadi master kung fu.

Ing salah sawijiné dina, mentor Shifu, Master Oogway (Randall Duk Kim, duwé firasat yèn mantan murid Master Shifu yaiku Tai Lung (Ian McShane, arep mlayu saka penjara lunga menyang Valley of Peace kanggo balas dendam lan njupuk Dragon Scroll (sing duwé kekuwatan sing ora winates). Shifu ngadani turnamen kung fu kanggo Furious Five supaya Oogway sing bisa nunjuk sapa sing dadi Legendary Dragon Warrior, salah sawijiné master kung fu sing pantes antuk Dragon Scroll lan isa ngalahaké Tai Lung. Dipeksa bapaké, Po gawa gerobak mie né menyang panggonan turnamen. Amarga wis ditutup, Po tetp nekat mlebu kanthi cara nalèni awaké ing kembang api supaya bisa mabur tekan panggonan turnamen. Po tiba ing tengah panggonan turnamen nalika Oogway lagi nunjuk sapa sing bakal dadi Dragon Warrior. Oogway nunjuk Po, lan ngagètaké kabèh penonton lan Master Shifu.

Master Shifu tetep ora percaya yèn Po bisa dadi Dragon Warrior, mula dhéwéké ora gelem nglatih Po, lan terus ngenyèk amarga Po ora duwé teknik lan dhasar kung fu. Ananging Oogway tetep ndukung Po kanggo tetep latihan. Weruh yèn Tai Lung wis kabur saka penjara, Master Shifu gelem nglatih Po. Ananging Po tetep wae kuwalahen lan durung bisa. Master Shifu golèk kepiyé carané nggawé Po supaya bisa kung fu, yaiku nganggo panganan, amarga Po senengané mangan.

Nalika Furious Five dikongkon kanggo nglawan Tai Lung dhéwékan lan nyegah supaya ora tekan Istana Jade. Po antuk Dragon Scroll saka Shifu, ananging wanci dibuka, Dragon Scroll ora ana tulisan apa - apa. Po kuciwa jebul Dragon Scroll mau ora ana tulisané. Dhéwéké lunga marani bapaké. Bapaké ngomong yèn rahasia mie né sing enak kuwi ora ana, ora ana bahan rahasia. Ngerti konsep iki padha karo Dragon Scrool, Po mbalik menyang Istana Jade kanggo nglawan Tai Lung sing wis tekan kono lan arep matèni Shifu. Tai Lung isa ngerbut Dragon Scroll lan nesu amarga ora ana tulisané, dhéwéké ora mudheng konsèpé. Ing pungkasan Po isa ngalahaké Tai Lung nganggo aji - aji Wuxi Finger Hold. Po antuk pujian saka warga lan antuk pakurmatan saka Furious five Po minangka master kung fu kang sejati. [3]

Paraga[sunting | sunting sumber]

Aktor Swara minangka Kéwan
Jack Black Po Panda raksasa
Dustin Hoffman Master Shifu Panda abang
Angelina Jolie Tigress Harimau
Jackie Chan Monkey Golden Langur
Lucy Liu Viper Green Tree Viper
David Cross Crane Red-crowned Crane
Seth Rogen Mantis Walang Kadung
Ian McShane Tai Lung Macan tutul salju
Dan Fogler Zeng Banyak
Randall Duk Kim Grand Master Oogway Kura-kura
James Hong Mr. Ping Banyak
Michael Clarke Duncan Commander Vachir Badak Jawa

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Kung Fu Panda". The Numbers. http://boxofficemojo.com/movies/?id=kungfupanda.htm. Retrieved 2008-06-11.
  2. ^ (en)[http:www.en.wikipedia.org/Kung Fu Panda.htm](dipunundhuh tanggal 17 November 2012)
  3. ^ (id)[http:www.id.wikipedia.org/Kung Fu Panda.htm](dipunundhuh tanggal 17 November 2012)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]