Kumparan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kumparan ing transformator

Kumparan yaiku ukuran kanggo arus ing digawa oleh kumparan tersebut. Sawiji Cermin sing dipasang ing kumparan nyimpangake seberkas cahaya lan nyebabake salah sawijining bintik cahaya sing diperkuat bergerak ing nduwur skala pada suatu jarak saka instrumen. Fek optike yaiku satunggal jarung penunjuk sing dhawa nanginging ora ana massane. Dengan demikian penyimpangan kumparan meruapakan ukuran kanggo arus sing digawa awit kumparan mau. Satunggal cermin sing dipasang ing kumparan nyimpangaken saberkas cahaya lan nyebabkaken salah saijine bintik cahaya sing diperkuat bergeran ning dhuwur suatu jarak saka instrumen.

Contho:

\mathrm{\mu H}= \frac{R^2 N^2}{9 R + 10 L}


Reperensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kumparan&oldid=851633"