Kuil Lama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kuil Lama

Pavillon des dix mille bonheurs.jpg

Wanguné bangunan Kuil Lama ing mangsa saiki
Chinese name
Chinese:
Jeneng Manchu
Manchu: 50px
(Hūwaliyasun hūwaliyaka gung)
Jeneng Mongolia
Mongolian: Найралт Найрамдах Сүм
(Nairalt Nairamdakh Suum)
Jeneng Tibet
Tibetan: དགའ་ལྡན་བྱིན་ཆགས་གླིང་

Kuil Lama yaiku kuil kang diadegaké nalika taun 1694 dening Dinasti Qing.[1] Banjur diterusae dening Kaisar Yongzheng nalika dheweke dadi kaisar ing taun 1722.[1] Wiwitane kuil iki dadi omahe pangeran Yong, anake Kaisar Yongzheng, nanging ana kang digunakake kango pangon para biksu saka Tibet kang agamane budha. Nalika kaisar Yongzheng mati, pethi matine disimpen ing kuil iki minangka rasa urmate marang kaiasr.[1]

Ing kuil iki ana 5 aula kang dipisah karo taman[1]:

  1. Hall of Heavenly Kings(Tian Wang Dian)
  2. Hall of Harmony and Peace (Yonghegong)
  3. Hall of Everlasting Protection (Yongyoudian)
  4. Hall of Wheel of the Law (Falundian)
  5. Pavillion of Ten Thousand Happinesses (Wanfuge).

Ing kuil iki ana telung barangkang misuwur, yaiku[2]:

  1. Gunung 500 Archa ing saburine Balai Falung.
  2. Patung Mile (budha guyu) ing aula Wanfuge. Patung iki dhuwure 30 meter. Ing sajerone aula Wanfuge ana patung budha. Patung iki digawe nganggo kayu cendhana putih, dhuwure 26 meter, bobote 100 ton. Patung iki dadi patung budha utuh kang paling gedhe sadonya.
  3. Patung Sakrimuni ing Gedhung Zhaofou.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuil_Lama&oldid=832655"