Kubilai Khan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Khubilai
Kha Khan Kekaisaran Mongolia
Khan Dinasti Yuan
Kaisar Cina
YuanEmperorAlbumKhubilaiPortrait.jpg
Portret Kublai Khan, Khan Agung (Kha Khan) pungkasan.
Mréntah May 5, 1260–Feb. 24, 1293
Dipunnobataken 1260
Gelar Zhongtong (中統) 1260-1264
Zhiyuan (至元) 1264-1294
Setsen Khan (Цэцэн хаан)
Nama kuil: Shizu (世祖)
Nama poshumus: Kaisar Shengde
Shengong Wenwu
(聖德神功文武皇帝)
Miyos 23 September 1215
Tilar donya 18 Februari 1294 (umur 78)
Dadu (Khanbaliq)
Dipunsarèkaken Burkhan Khaldun, Khentii province
Pendahulu Mongke Khan
' Jingim
Pangganti Temur Khan
Consort Chabi
Consort Nambui, Tegulen
Wangsa Borjigin (Bhs. Mongolia: Боржигин)
Lagu karajan "Gusti kang maha ndarbeni kang ana ing surga lan paguasa Jenghis Khan ing jagat".
Bapa Tului
Ibu Sorghaghtani Beki

Kubilai Khan (basa Mongol: Хубилай хаан), Khubilai Khan, Kublai Khan utawi "Khan Ageng Pungkasan" (23 September 1215 - 18 Februari 1294) punika kaisar Mongol (1260-1294) lan ugi pangadeg Dinasti Yuan (1279-1294). Kawiyosaken minangka putra angka kalih saking Tului lan Sorghatani Beki, wayahipun Jenghis Khan. Panjenenganipun nggantosaken rakanipun Mengke ing taun 1260. Sedhèrèk sanèsipun, Hulagu, nguwaosi Persia lan ngedegaken Il-Khanate.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kubilai_Khan&oldid=808582"