Krotoszyn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Krotoszyn
Obraz 014 Krotoszyn m.jpg
Lambang Krotoszyn
POL Krotoszyn map.svg
Lokasi Krotoszyn
gendera Krotoszyn
Krotoszyn herb.svg
Katrangan cekak
Provinsi: ...
Jembar: ... km²
Pedunung: ... jiwa
Pelat nomor kendaran motor: ...
Alamat
balé kutha:
...
... Krotoszyn
Situs wèb resmi:
Politik
Walikutha: ...

Krotoszyn (Jerman Krotoschin) iku sawijining kutha ing Polandia Tengah. Kutha iki nduwé pedunung 30.010 jiwa pendhudhuk ing taun 2005. Uda didadekake bagean Provinsi Polandia Besar wiwit 1999; sadurungé mlebu ing Provinsi Kalisz saka taun 1975 kanthi 1998.

Ing Mangsa Jerman, kutha iki ana ing provinsi Posen, Prusia, 50 km (32 mil) tenggara Posen. Ing bidang tukan-tinuku pari lan bibit uga markas Grupa Mahle kang dumunung ana ing negara iki. Kastil Krotoszyn ialah ibukutha kepangeranan mediatize kang katat wiwit taun 1819 ing njawa lemah mahkota Prusia lan dianugrahake déning pangeran saka Thurn lan Taxis minangka ngantikake kakuasan lan tata pinata sistem pos Prusia.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.
  2. Daftar Populasi dari Mongabay
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krotoszyn&oldid=837923"