Krist Novoselic

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Krist Novoselic

Krist Novoselic ing adiacara Experience Music Project kutha Seattle, Amerika Sarékat, taun 2008.
Latar wuri
Jeneng Krist Anthony Novoselic II
Génré Rock Alternatif, grunge, punk rock
Pegawéyan Musisi, politisi, penulis lagu, Pengarang buku
Instrumèn Bass, Gitar, Akordion, farfisa organ
Taun aktif 1987–sekarang
Label Sub Pop
DGC / Geffen Records
SpinArt Records
Magepokan karo Nirvana
Eyes Adrift
Sweet 75
Flipper
No WTO Combo
The Stinkypuffs
Sky Cries Mary
Aya
Alat musik
Gibson Ripper
Gibson Thunderbird
Gibson RD Artist
Ibanez Black Eagle

Krist Novoselic (lair 16 Mei 1965; umur 49 taun), yaiku musisi rock kang misuwur dadi pamain musik bass kelompok Nirvana. Sakbanjure Nirvana bubar amarga vokalis Kurt Cobain tilar donya, dheweke gabung ing kelompok band Sweet 75, Eyes Adrift, lan ing paling akir karo Flipper, dheweke uga mainake instrumen musik bass. Liyane babagan musik Krist Novoselic uga mlebu ing bidang politik, dheweke aktif ing JAMPAC(Joint Artists and Musicians Political Action Committee), dheweke uga nggawen buku kanthi judul Of Grunge and Government: Let's Fix This Broken Democracy ing taun 2004, buku iki sabageyan isine yaiku diskusi babagan kelompok band Nirvana kang misuwur ing donya wiwit taun 90an, nalika dheweke nate gabung, lan alesan dheweke mlebu ing donya politik.[1] Sejak bulan November tahun 2007, Krist Novoselic telah menulis kolom dalam bidang musik dan politik pada situs Seattle Weekly.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Novoselic's political beat goes on in the cause of electoral reform. Seattle Post Intelligencer
  2. ^ "Reverb - "Krist Novoselic" Archives - Seattle Weekly". Blogs.seattleweekly.com. http://blogs.seattleweekly.com/reverb/krist_novoselic/. Retrieved 2009-07-18.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Krist Novoselic ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krist_Novoselic&oldid=862636"