Krisis Rudal Kuba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Foto gambarake kosentrasi rudal ing Kuba

Krisis Rudal Kuba yaiku sawijining krisis kang kadadéyan ing watara taun 1962 kadadean kang disebabaké saka Perang Dingin kadadéyan antara negara Amérika Serikat lan Uni Soviet. Krisis kang kadadéyan sabanjuré kabukak fakta minangka Amerika Serikat kababar nyeponsori sawijining serangan déning Teluk Babi kang ana ing Kuba, sawijining negara komunis ing Segara Karibia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krisis_Rudal_Kuba&oldid=834206"