Kreteg Al Maktoum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kreteg Al Maktoum iku sawijining kreteg sing dumunung ing Dubai Creek ing Dubai, Uni Emirat Arab. Kreteg iki minangka siji saka 5 panyebrangan sing nglintasi ing Dubai Creek. Struktur liyané yaitu Trowongan Al Shindagha, Kreteg Ngambang Al Maktoum, Kreteg Al Garhoud lan Panyebrangan Business Bay.

Kreteg Al Maktoum minangka kreteg sepisanan ing Dubai. Dibuka taun 1962 lan ngidinaké wong-wong sing nyebrang saka Bur Dubai menyang Deira, utawa suwaliké, tanpa nganggo prahu utawa mlaku ngubengi Dubai Creek. Pajek kreteg ditujokaké marang kendharaan sing nyebrangi kali cilik iki saka Deira menyang Bur Dubai. Ora ana pajek tumrap wong-wong sing nyebrang menyang arah sing suwaliké. Sawisé pajek kreteg dikebaki ing taun 1973, pajek kasebut ora dianakaké manèh.


Sumber[sunting | sunting sumber]

Jembatan Al Maktoum di Dubai As It Used To Be

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreteg_Al_Maktoum&oldid=833006"