Krepa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Krepa

Krepa, iku tokoh saka wiracarita Mahabharata. Dheweke putra Prabu Parunggaji, raja negara Tempuru. Ing pedhalangan, Krepa utawa Kripa iki putra Resi Baratmadya lan Dewi Kumbini. Paraga iki arang metu ing pagelaran. Ing jaman Prabu Parikesit nyekel negara Astina, Resi Krepa diangkat dadi perampara (ahli nujum) kraton.

Ing crita Jawa, Krepa mati nalika Aswatama mlebu ing kraton Astina. Nanging ana uga kang nyebut yen Krepa mati ing tangane Karna nalika ing pasewakan agung ngadhepi Bharatayudha.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krepa&oldid=803554"