Krajan Ayutthaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
อาณาจักรอยุธยา
Krajan Ayutthaya
Flag
 
Flag
1351 – 1767 Gendéra

Gendéra saka Krajan Ayutthaya

Gendéra

Location of Krajan Ayutthaya
Reruntuhan pagoda Wat Mahatat, ing taman mawi sajarah Ayutthaya, Thailand
Ibu kutha Ayutthaya
Basa Thailand
Agama Buddha Theravada,
Katulik Roma, Islam
Pamaréntahan Monarki
Raja
 - 1351-1369 Ramathibodi I
 - 1590-1605 Naresuan
 - 1656-1688 Narai
 - 1758-1767 Boromaracha V
Legislatur Chatu Sabombh
Era sajarah Abad Tengahan & Abad Pencerahan
 - Raja Ramathibodi I jumeneng nata 1351
 - Panggabungan kaliyan Krajan Sukhothai 1468
 - Kalah kaping sepindhahan 1569
 - Naresuan nyuwun mardika saking Burmese 1583
 - Pungkasan saking dinasti Sukhothai 1629
 - Kalah Kaping kalih 1767

Krajan Ayutthaya (basa Thai: อาณาจักรอยุธยา) menika salah satunggaling krajan bangsa Thai ingkang madeg sawetawis wekdal antawis warsa 1351 ngantos 1767 M. Jeneng Ayuthaya menika dipunpundhut saking tembung Ayodhya , jeneng krajan ingkang dipunpandhégani déning Sri Rama, salah satunggaling tokoh ing cariyos Ramayana.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Ayutthaya&oldid=879639"