Krajan Awanti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
I sedici Mahajanapadas dell'India Antica nel 600 AC

Awanti inggih punika krajaan kuno wonten ing India Tengah saha Kilen. Krajaan Awanti punika dipun pimpin dening kasta ksatriya saking wangsa Yadawa. Ujjayani (Ujjain, Madhya Pradesh) inggih punika ibukuthanipun, papaniipun wonten sakpinggiring lepen Ksipra, ingkang mili saking lepen Charmanuati saha lepen Gangga. Ujjayani sakpunika dipun sebat Ujjain, kutha ingkang rame wonten ing Madhya Pradesh. Wasudewa Krisna kaliyan Balarama pados ngelmu wonten ing Ujjayani.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Awanti&oldid=834762"