Krajan Andhra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Andhra (Telugu: ఆంధ్ర) wonten ing literatur epik India inggih punika salah satunggaling krajaan ingkang dipunsebataken wonten salebeting epik Mahabharata. Krajaan punika wonten ing laladan India sisih kidul. Andhra ugi asring dipun sebat Kalinga. Andhras Paradesh wonten ing India ugi dipun duga saking krajaan punika.

Suku Andhra ugi dipunsebataken wonten Wayu Purana saha Matsya. Wonten salebeting Mahabharata, infanteri saking Satyaki anggadhahi suku, ingkang asma Andhras. Titikanipun suku punika rikmanipun dawa, tiyangipun inggil-inggil, basanipun sae, sarta perkasa. Suku punika manggen wonten ing pinggir lepen Godavari. Wonten ing perang Mahabharata, Andhras mihak Korawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Andhra&oldid=834992"