Kotak (grup musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Latar wuri
Asal Jakarta, Indonesia
Genre Rock
Taun aktif 2004 - samenika
Label

HMR (2004) Musica (2005)

Warner (2008-samenika)
Situs wèb kotakrockband.com
Anggota
Tantri (vokalis)
Chua (bass)
Cella (gitar)
Mantan anggota
Pare (vokalis)
Icez (bass)
Posan (drum)

Saking ajang The Dream Band ingkang dipunwontenaken dening salah satunggaling televisi swasta, grup band Kotak kawujud.[1] Kanthi Dody Isnaini, ingkang dados prodhuser ing wekdal semanten (ugi dados bassis Kahitna), kanthi audisi.[1] Tanggal 27 September 2004 kawujud grup band Kotak ingkang dipungawangi dening Pare ing vokal, Prinzes Amanda (Icez) ing bass, Mario Marsella (Cella) ing gitar lan Haposan Haryanto Tobing (Posan) ing drum.[1] Ananging ing taun 2007, Pare saha Icez ngunduraken dhiri, saha posisi vokal dipungantos Tantri Syalindri Ichlasari (Tantri),saha ing bass dipungantos Swasti Sabdastantri (Chua).[1][2] Kanthi genre musik modern rock ingkang gadhah nuansa dark, saha dipunsurung kanthi gaya gothic, saged damel Kotak lajeng pikantuk panggenan ing masyarakat pandhemen musik.[1]

Debut album ingkang sepisan dipunrilis taun 2005 kanthi irah-irahan KOTAK. Album self title menika gadhah 10 lagu, ing antawisipun lagu Hilang, Terbang (Khayal), Damai Hati, Kau Pilih Dia, sarta kathah lagu sanesipun.[1] Album menika saged dipuntampi dening para Kerabat Kotak (sesebatan kagem pandhemen Kotak). Tigang taun salajengipun, band saking Jakarta menika ngrilis album KOTAK KEDUA.[1] Album kanthi 12 track menika, kanthi label Warner Music Indonesia. Lagu Beraksi, Masih Cinta lan Tinggalkan Saja dados hits ing album menika.[1]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Kotak dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. ^ (id)Kotak Puas Tampil di Ponds Teen Concert dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kotak_(grup_musik)&oldid=831684"